fbpx
Nieuws

Slimme ventilatieklep wint bouwprijs

Een luchtregelaar die op appartementenniveau de ventilatie regelt bij een gebouw met centrale luchtbehandeling met warmteterugwinning. Zehnder heeft met de ComfoVar Aero een BouwBeurs Award gewonnen in de categorie Slim & Efficiënt.

Het systeem maakt het mogelijk met één centrale luchtbehandelingskast een volledig appartementencomplex te ventileren zonder daarbij in te leveren op kwaliteit. Naregelen kan decentraal. De luchtregelaars zijn aan het plafond of wand te monteren en nemen daarmee weinig ruimte in beslag. Daardoor blijft er, vergeleken bij een klassieke ventilatie-wtw pér appartement, veel netto woonruimte over.

Druppelvormige verdeler

De unit kan nauwkeurig luchthoeveelheden regelen. . In de appartementen monitoren CO2 sensoren de binnenluchtkwaliteit. Is deze onvoldoende? Dan zorgen de druppelvormige luchtverdelers van de ComfoVar Aero automatisch voor exact de juiste hoeveelheid ventilatie. Groot voordeel is dat het snel te monteren, op afstand in te regelen is en dat de techniek nagenoeg onderhoudsvrij is. Veel ventilatievoorzieningen zijn vaak niet of niet goed ingeregeld: met name op deze feature scoorde Zehnder punten bij de vakjury.

In deze video zie je hoe het systeem werkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.