fbpx
Nieuws

Slimme warmtepomp op Vakbeurs Energie

Vakbeurs Energie, Duco, Ventilatiewarmtepomp

Ventilatiefabrikant Duco introduceert op de vakbeurs Energie de ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco Hybride. Het bedrijf mikt daarmee op gezinnen die hun woning stap voor stap willen verduurzamen tot een volledig gasloze woning.

De DucoBox Eco heeft een gegarandeerd vermogen van 2,5 kW, om tegemoet te komen aan de warmtevraag. Wanneer de warmtevraag groter is dan het aanbod, springt een energiezuinige combiketel bij. Hierdoor wordt de gasvraag van een woning verlaagd, wat 40 tot 60 procent energie bespaart.

Ventileren volgens behoefte

De DucoBox Eco heeft een geïntegreerde 2-zonesturing. Door de dag- en nachtzone via een ingebouwde klep afzonderlijk aan te sturen, maakt het apparaat minder lawaai. Door metingen op basis van CO2 en vocht wordt bepaald of er meer of minder ventilatie nodig is.

Slim gebruik van warmte

De DucoBox Eco (COP: 5,3) haalt warmte uit de retourlucht en zet die om naar warm water voor verwarming of SWW. In de toekomst is het apparaat eenvoudig uit te breiden van hybride naar all-electric, door het toevoegen van een buffervat.

De Vakbeurs Energie wordt van 8 tot en met 10 oktober gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.

1 reactie op “Slimme warmtepomp op Vakbeurs Energie

  1. Harm Geerlings schreef:

    Richtprijs?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.