fbpx
Nieuws

Slimmigheden in nieuwe mv-box BUVA

BUVA toont op de Vakbeurs Energie een nieuwe mechanische ventilatiebox. De Q-Stream evolution is een autonoom werkende woonhuisventilator, die met een inregeltool mobiel kan worden ingeregeld.

De Q-Stream evolution komt eind oktober op de markt “Het is vooral de intelligentie in programmatuur waarin de Q-Stream evolution verschilt van zijn voorganger, Q-Stream 2.0”, zegt Arie Hazenberg van BUVA. Vooral de sensoren zijn verbeterd.

Het systeem werkt ‘autonoom’, wat wil zeggen dat de ventilator, op basis van intelligente sensoren, zelf de mate van ventilatie bepaalt. Het systeem omvat CO2 en vochtsensoren en kan zowel draadloos als bedraad worden uitgevoerd.

Hazenberg: “Het gaat om een nieuwe algoritme-opzet, die het systeem flexibel en zelflerend maakt.” Verder is er aandacht besteed aan een robuuste communicatieverbinding van het systeem.  “Streven naar het uitbannen van communicatieklachten is het uitgangspunt geweest.”

Inregelen

De inregeling van de mv-box kan bij BUVA vanaf de smartphone of tablet, waarbij per vertrek separaat CO2-grenswaardes kunnen worden ingesteld. Of bijvoorbeeld nalooptijden voor de vochtsensor.

Net als bij de vorige mv-box wordt er door BUVA nog steeds samengewerkt met Renson, onder meer ook de leverancier van de raamroosters van het bedrijf. In de nieuwste Q-Stream is de elektronische print echter door BUVA zelf ontwikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.