fbpx
Nieuws

Smart home populair bij nieuwbouw

Uit onderzoek blijkt dat er steeds meer vraag is naar slimme apparaten in huis. Eén op de tien Nederlandse huishoudens heeft een slim apparaat in huis. Bij nieuwbouwwoningen is dit nog veel populairder. Daar heeft maar liefst 79 procent van de huishoudens één of meerdere slimme apparaten in huis. Bij veel nieuwbouwwoningen wordt vaak al een slimme thermostaat geïnstalleerd.

Slimme speakers en slimme thermostaten komen het vaakst voor met 13 procent van de smart home producten. Ook slimme camera’s, slimme verlichting en smart tv’s zijn in opmars. De voornaamste reden dat consumenten kiezen voor slimme apparaten is vanwege het extra comfort en de mogelijkheid om de apparaten op afstand te bedienen.

Innovatieve producten

Niet alleen de vraag naar slimme apparaten stijgt aanzienlijk. Ook de vraag naar andere innovatieve producten voor het interieur of het huishouden stijgt. Een kledingstomer of een airfryer zijn producten die in deze categorie vallen. Ook non-elektronica, zoals glasvliesbehang, behoort tot deze categorie. Hierbij worden vernieuwende technieken gebruikt ten opzichte van traditioneel behang.

De verwachting is dat er in 2020 gemiddeld 26 miljard slimme apparaten in gebruik zullen zijn. Senioren hebben echter veel moeite met de adaptatie van slimme apparaten. Vaak moeten deze apparaten worden verbonden met internet en omdat ze vaak een andere gebruikswijze hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.