fbpx
Nieuws

Installatiebedrijven en opleidingsbedrijven in Limburg hebben de handen ineen geslagen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt klaar te stomen voor een carrière in de installatiesector.

Op vier praktijkdagen maakten 26 werkzoekenden kennis met het werken in de installatietechniek. Deze praktijkdagen, die plaatsvonden bij opleidingsinstituut Installatiewerk Zuid-Oost in Roermond, maken deel uit van een wervingsproject van negen samenwerkende partijen; de installateurs Kemkens, Feenstra, Breman, Spiroclean, Werkgeversservicepunt Noord-Limburg, Werkgeversservicepunt Midden-Limburg, Metechnica (OTIB), Installatiewerk Zuid-Oost en Wonen Limburg.

Een van de deelnemende partijen is woningcorporatie Wonen Limburg. Roeland Cleuren, kansmakelaar bij Wonen Limburg: “De bedrijven die voor ons, en dus voor onze huurders, werken in de installatietechniek hebben steeds meer moeite goed personeel te vinden. Daarnaast vinden wij het als maatschappelijke organisatie belangrijk dat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen. Daarom hebben we, na een eerdere goede ervaring van een brede samenwerking in de bouw, de handen ineen geslagen en zijn gezamenlijk een wervingscampagne gestart.”

Wervingstraject

Eind oktober werden twee informatiebijeenkomsten door de partijen gehouden; één op het stadskantoor in Venlo en één in Roermond. Hiervoor schreven de Werkgeversservicepunten van Noord- en Midden-Limburg werkzoekenden persoonlijk aan. Vervolgens is met de geïnteresseerde werkzoekenden een intakegesprek gehouden door opleidingsfonds OTIB (via Metechnica). En om daadwerkelijk een gevoel te krijgen bij het installatiewerk, hebben de deelnemers twee praktijkdagen gevolgd bij Installatiewerk Zuid-Oost. De deelnemers die dan nog steeds enthousiast zijn lopen vervolgens deze maand nog een dag mee bij een van de deelnemende installatiebedrijven. Om vervolgens in januari aan hun stage/opleiding te kunnen beginnen. De insteek is dat zij direct of op korte termijn in dienst komen van het installatiebedrijf.

Boven verwachting

Frans Kuijpers, hoofd afdeling Service bij de firma Kemkens, is zeer tevreden: “Het resultaat tot nu toe is boven verwachting. Natuurlijk is het traject nog lopende, maar het ziet er naar uit dat er een aantal goede en gemotiveerde kandidaten met twee rechterhanden tussen zit. We hebben er zin in om deze mensen het vak te gaan leren. De samenwerking heeft wat mij betreft zijn vruchten afgeworpen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.