fbpx
Nieuws

Software voorspelt installatieprestatie

Slimme software knoopt de data uit verschillende installatiecomponenten aan elkaar, en kan op basis van algoritmen voorspellingen doen. De startup Octo rolt haar dashboard uit over Nederland. De basis: met slimme algoritmen installaties lezen en interpreteren, en dit koppelen aan de inkoop van energie en de dienstverlening van het installatiebedrijf.

Basisschool

Het dashboard wordt op dit moment toegepast bij een basisschool in Ulft, en er is veel belangstelling voor het systeem uit binnen en buitenland. Co-founder Dirk Huibers maakt de vertaalslag naar de installateur, zo vertelt hij in vakblad Installatie en Sanitair: “Installatiebedrijven hebben vaak wel de technische knowhow en een vertrouwensrelatie met hun opdrachtgever maar niet de analytische intelligentie om alle eindjes aan elkaar te knopen.”

De software heeft ‘voorspellende gaves’ op basis van patronen: zo kan de hapering van een pomp worden gemeten, kan rendement van een verwarmings- en ventilatiesysteem gekoppeld worden aan draaiuren, distributieverlies, en temperatuur en CO2-metingen. Mogelijk feature is bijvoorbeeld dat tussentijdse rapportages kunnen worden gegeven op basis waarvan een onderhoudscyclus, maar ook voorschotten voor bijvoorbeeld servicekosten kunnen worden bijgestuurd.

Lees hier meer in ons dossier Meet en Regeltechniek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.