fbpx
Nieuws

Solar gaat stille Viessmann leveren

Technische groothandel Solar wordt exclusief distributeur van de warmtepompen van het Duitse merk Viessmann.

Met de overeenkomst heeft de groothandel een goede troef in handen in de discussie rondom stille warmtepompen. Viessmann claimt namelijk de stilste warmtepomp in de markt te hebben. Op de afgelopen ISH bleek al dat de Vitocal warmtepomp voldoet aan de kritische geluidseis van 35 dB(A) op 3 meter van de erfgrens.

De groothandel gebruikt de geluidsdiscussie als actuele inhaker. ”Een goede warmtepomp behoeft niet duurder te zijn om toch te voldoen aan de nieuwe geluidsnormen van de Nederlandse overheid”, zegt Walter van Leeuwen Vice President Sales van Solar Nederland. Hij refereert naar de noodkreet van de brancheverenigingen over de nieuwe geluidsnorm van 40 decibel op de erfgrens voor warmtepompinstallaties buiten de woning. Die norm zou de prijs opdrijven naar een te hoog niveau. Daardoor dreigen beduidend minder huishoudens hun bestaande cv-installaties te gaan vervangen.

Geluidsarm

Door een exclusieve distributieovereenkomst tussen de technische groothandelsonderneming Solar Nederland en de Duitse Viessmann Group komt de Viessmann Vitocal warmtepomp als “meest geluidsarme installatie” beschikbaar op de Nederlandse markt, zo claimt de groothandelaar. De Vitocal komt ook in een monoblock op de markt; dan is bij inbedrijfstelling geen F-gassen certificaat nodig.

Grote speler

Viessmann is internationaal marktleider in warmtepompen. In Duitsland is het bedrijf een grote speler. In Nederland heeft het bedrijf nog geen grote voet aan de grond. ”Viessmann heeft al 40 jaar ervaring in het produceren van warmtepompen”, zegt Boudewijn van de Graaf, Managing Director Viessmann Nederland. “Omgevingsgeluid is voor ons al veel langer een thema. Wij zijn dan ook een stap verder dan vele collega’s. Wij hebben in eigen huis een ontwerp- en productiefaciliteit waardoor we zelf de optimale geluidsarme omkasting hebben kunnen realiseren.

Solar richt zich met de Viessmann Vitocal warmtepomp op kleine tot middelgrote installateurs in Nederland, die het product willen inzetten bij rennovatie- en nieuwbouwprojecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.