fbpx
Nieuws

Sonepar neemt Van Egmond over

Sonepar neemt Van Egmond over

Sonepar, moederbedrijf van groothandel Technische Unie, neemt Van Egmond Groep uit Doetinchem over. Daarmee verbreedt Sonepar Nederland zich met name op het gebied van industriële automatisering.

 

 

Sonepar Nederland en Van Egmond Groep hebben overeenstemming bereikt over de overname van de bedrijvengroep, die zich richt op het leveren van goederen en diensten op het gebied van elektrotechniek en industriële automatisering. Wel wachten de bedrijven op goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

 

Automatisering

Sonepar Nederland wil zich strategisch verstevigen. Jan Ferwerda, algemeen directeur van Sonepar Nederland: “Door deze overname kunnen wij onze afnemers nog beter ontzorgen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden, ook op het gebied van industriële automatisering.” Casper Gerritsen, directeur van Van Egmond Groep is ook blij met de overname. “Sonepar biedt ons de mogelijkheid onze diensten verder te ontwikkelen.” Van Egmond Groep blijft een zelfstandige eenheid binnen Sonepar Nederland, met behoud van een eigen identiteit en directie.

 

Over de bedrijven

Sonepar is wereldwijd marktleider als elektrotechnische groothandel (B2B), en Nederlands grootste groothandel op gebied van installatiematerialen. Onder Sonepar Nederland vallen onder meer de merken Technische Unie, Routeco en Ubel. Van Egmond Elektrogroothandel viert dit jaar haar 75 jaar jubileum. Het bedrijf levert elektrotechnische producten en diensten aan industrie, installatiebranche, machine- en panelenbouw. Van Egmond Industriële Automatisering is ruim 35 jaar actief op het gebied van software engineering en panelenbouw. Het bedrijf heeft onlangs in Doetinchem een nieuw pand langs de A18 betrokken.

1 reactie op “Sonepar neemt Van Egmond over

  1. […] heeft vestigingen in Weert, Veghel, Barendrecht en Veenendaal. Vorig jaar werd Van Egmond Groep overgenomen door Sonepar Nederland, onder meer ook het moederbedrijf van technische groothandel Technische […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.