fbpx
Nieuws

SPIE praat over overname Strukton Worksphere

Een grote overname binnen de grootste technisch dienstverleners van Nederland. SPIE is in onderhandeling met Strukton Worksphere (1900 medewerkers € 434 miljoen omzet). Daarmee wordt SPIE met grote afstand de grootste technisch dienstverlener van het land.

Wanneer deze deal beklonken is, vertegenwoordigt SPIE, waar 4000 mensen werken, een omzet van ruim €1,2 mrd in Nederland. Naar verwachting is de overname het eerste kwartaal van 2022 rond: de medezeggenschapsorganen en Europese mededingingsautoriteiten moeten nog hun toestemming verlenen.

 Lieve Declercq, CEO van SPIE Nederland wil de onbetwiste leider in multitechnische diensten in Nederland worden. “Worksphere’s toonaangevende expertise in de verduurzaming van gebouwen zal een uitstekende aanvulling zijn op ons huidige aanbod.” Evert Lemmen, CEO van Worksphere. “De synergie tussen SPIE en Worksphere is enorm. Zowel qua markten en klanten, als het gaat om specialistische kennis.

Technische beheer

Worksphere, met het hoofdkantoor in Utrecht en 10 vestigingen verspreid over Nederland, is een specialist in technisch facility management en gebouwdiensten, die datagestuurde methoden en expertise gebruikt om gebouwen slimmer en duurzamer te maken. Op het snijvlak van de digitale transformatie en de energietransitie werkt Worksphere met een geïntegreerd Design, Install, Maintain en Operate model, en levert het diensten aan een hoogwaardig en gediversifieerd klantenbestand in de commerciële sector, de gezondheidszorg, mobiliteit en onderwijs.

SPIE is een van oorsprong Franse technich dienstverlener op het gebied van energie en communicatie. Op Europees niveau werken 45.500 medewerkers bij het concern. Het bedrijf heeft omzet van €6,6 miljard en winst van €339 miljoen in 2020. In Nederland zijn 28 locaties, met in totaal bijna 4000 werknemers.

4 reacties op “SPIE praat over overname Strukton Worksphere

  1. Piet schreef:

    Leuk de wereld van klaus swaap allemaal multinationals mogen jullie elke week een gratis prikje halen

  2. de opdrachtgevers zijn vaak te dom om het door te hebben, maar groter is vaak niet beter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.