fbpx
Nieuws

Stap voor stap naar duurzame woning

De juiste stappen in verduurzaming van bestaande woningen: consumenten maar ook installateurs weten lang niet altijd waar ze moeten beginnen bij een verduurzamingsvraag. Op 8 oktober een webinar hierover.

Vaak begint een woningeigenaar al een paar stappen te ver: gedacht wordt dat een woning met de aanschaf van een warmtepomp ineens ‘duurzaam’ is. Maar er is veel meer: het terugdringen van de warmtevraag door isolatie bijvoorbeeld, de keuze voor het juiste afgiftesysteem. Hoe zit het met tapwater? Is het verstandiger om voor een tussenstap in de vorm van ketelvervanging of hybride opstelling te kiezen?

Van opwekking tot afgifte

In al het informatiegeweld rondom de energietransitie gaat groothandel Rensa, in samenwerking met Nefit Bosch, Jaga en Installatie.nl-uitgever Eisma Bouwmedia een webinar houden over de juiste stappen richting een duurzame woning. De adviserende groothandel, fabrikant van verwarmingtoestellen, en fabrikant van afgiftesystemen gaan live kijkers adviseren over de installatietechnische haken en ogen achter de verduurzaming van bestaande woningbouw. Doel is dat installatiebedrijven hun adviezen richting woningeigenaren kunnen verbeteren. Hoe bouw je een goed voorstel op voor de klant. Een advies dat hout snijdt, en niet achteraf tot teleurstellingen leidt.

Tijdens het webinar behandelen technisch trainers van de deelnemende partijen kijkersvragen. Ook presenteren zij een uiteenzetting van de stappen die installateurs en woningeigenaren kunnen nemen, zonder achteraf spijt te krijgen van de beslissing.

Webinar: kosteloos en interactief

Het webinar is donderdagmiddag 8 oktober live, en daarna terug te kijken voor wie zich aangemeld heeft. Deelname is kosteloos. Aanmelden kan via deze link. Het webinar komt automatisch in de agenda.

Meer webinars bekijken? Check hier alle installatiewebinars van de afgelopen tijd.

2 reacties op “Stap voor stap naar duurzame woning

  1. P. de Wit schreef:

    Hier het echte verhaal over duurzame elektriciteit (NOT). https://www.twitlonger.com/show/n_1srbriq. Deze site is mede-verantwoordelijk voor warmtepompen die niet duurzaam zijn. Waarom hebben linkse journalisten zo’n hekel aan de hr-ketel, de meest duurzame warmte- en warmwatervoorziening. Ik zie dat Intergas Xtreme de enige adverteerder is op deze website, dus wees wat liever voor gasgestookte verwarming. De enige betaalbare en mileiuvriendeijke verwarmingsbron en vooral tapwater. Warmtepompen, vooral met koudemiddel R410A, zijn zeer slecht in het maken van tapwater van 60 graden.

  2. PienM schreef:

    Uitstekende blog om te lezen. Goed initiatief om stap voor stap mensen te informeren over duurzaam wonen. Tegenwoordig willen we allemaal mee helpen aan een schonere wereld, waarbij onze kosten ook omlaag gaan. Prachtig dat jullie lezers op de hoogte houden van zulke ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.