fbpx
Nieuws

Bijna de helft van de installateurs past standaard een vuilafscheider toe op een cv-installatie. Dat blijkt uit een poll op deze site.

19 procent past het toe nadat de noodzaak is gebleken, 17 procent alleen wanneer de klant het wil. 19 procent van de ondervraagden vindt een vuilafscheider vooral een verkoopverhaal. De poll werd door 159 installateurs ingevuld.

Op de afgelopen ISH bleek dat er steeds meer aandacht komt voor systeemwaterkwaliteit. De rendementen van installaties liggen onder de loep en worden steeds beter gemonitord.

Verbeterd rendement

Een goede systeemwaterkwaliteit kan het rendement flink verbeteren, verhoogt het comfort en voorkomt terugkerende storingen. Behalve een vuilafscheider zijn ook een luchtafscheider of chemische middelen manieren om de systeemwaterkwaliteit te verbeteren.

Factoren zoals lage temperatuurverwarming, een verkeerde druk, luchtdoorlatende kunststof leidingen kunnen echter een negatieve invloed hebben.

Webinar

Het webinar ‘Winst uit systeemwater’ gaat in op wat goed systeemwater is, welke problemen er kunnen optreden en hoe deze opgelost kunnen worden. Ook gaat het webinar in op de praktijk van beheer en onderhoud. Aanmelden kan hier.

10 reacties op “Steeds vaker vuilafscheider op cv-installatie

 1. Jp schreef:

  Over 5 jr geen CV meer en nu een vuilafscheider op de CV
  Koek koek of niet

  • Bernard schreef:

   Cv betekend ‘centrale verwarming’. Het lijkt mij sterk dat er over 5 jaar geen centrale verwarming meer is. Een vuilafscheider werkt met alle hittebronnen en zeker als er metalen onderdelen in de installatie zitten verwerkt.

   Of het bij nieuwe installaties echt een pre is is een andere vraag..

  • Antoine schreef:

   In welke wereld leef jij? CV installatie blijft altijd in woningen. Het is de vraag of het welke manier, gas (wat pas in 2050 afgeschaft moet zijn en niet 2024), warmtepomp, waterstof of andere nieuwe innovaties die er nog gaan komen. Denk eerst voordat je een keyboard cowboy wilt uithangen….

 2. Patrick schreef:

  Gas/ketels blijven nog minimaal 20 jaar. Gas zal er altijd blijven. Misschien niet uit NL, maar wel uit andere landen. De ketels kunnen straks ook op waterstof, dus een vuilafscheider is geen overbodige luxe.

 3. Hans schreef:

  Heeft ook te maken met de nieuwe generatie pompen, die gevoelig er zijn voor vuildeeltjes. Met name metaalschilfers zijn funest. Een magnetische afscheid er kan ze uit het systeem water halen.

 4. MichelZ schreef:

  Een vuilfilter is geen overbodige luxe.
  Het verhoogd de kwaliteit van het verwarmingswater of dit nu is voor een warmtepomp of cv-ketel.
  Magnetiet is vooral funest voor verwarmingsbron en radiatorkranen met drukcompensatie.

 5. andre schreef:

  De A-label pompen trekken het vuil uit de installatie aan, magnetiet met als gevolg dat de pomp defect gaan.

 6. Antoine schreef:

  Kunnen ze die webinar niet na werktijd uitzenden?!

  • Margriet Brus schreef:

   Hallo Antoine, het webinar kun je na de uitzending op elk gewenst moment terugkijken! Als je je aanmeldt, krijg je automatisch de terugkijklink toegestuurd. Groeten Margriet Brus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.