fbpx
Nieuws

Sterkin en KvINL gaan samen

Sterkin en KnINL, de twee erkenningsregelingen voor gasinstallaties in de installatiebranche, gaan intensiever samenwerken. De instanties sorteren hiermee voor op één erkenningsregeling voor de installatiebranche, die dit jaar vorm moet gaan krijgen.

Op uitvoerend niveau hebben de organisaties achter de erkennings- en certificeringsregelingen sinds begin dit jaar met regelmaat overleg met elkaar. De samenwerking wordt geformaliseerd doordat beide besturen een bestuurslid hebben aangewezen die als kwartiermaker de samenwerking moet begeleiden, zo meldt KvINL op haar site. Volgens de partijen heeft de consument baat bij eenduidigheid, en zijn er ook voor de installateur, wiens contributie de erkenningsregeling financiert, synergievoordelen te behalen.

Erkennings straks verplicht

Uit het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid, dat vorig jaar gepubliceerd werd, bleek dat de bestaande erkenningsregeling onvoldoende in staat bleken om de kwaliteit en veiligheid in de installatiebranche te borgen. De Raad adviseerde het kabinet om één eenduidige, werkende erkenningsregeling op te tuigen. Het kabinet nam dit advies over, en stelt dat een erkenningsregeling voor werkzaamheden rond de gasketel zelfs wettelijk verplicht dient te worden. Deze verplichting geldt vanaf 1 januari 2019. De verwachting is dat er een volledig nieuwe, verzwaarde erkenningsregeling komt. Op dit moment wordt daar door onder meer Uneto-VNI, Sterkin, KvINL en SCIOS hard aan gewerkt. De verwachting is dat er dit voorjaar meer duidelijk wordt over de inhoud van de erkenningsregeling.

3 reacties op “Sterkin en KvINL gaan samen

  1. Marcel schreef:

    Welke van de twee kan ik van de bus peuteren. Staat nu nog interessant die twee naast elkaar.

  2. […] eigen zeggen ‘niet in alle gevallen voldoet aan de toenemende eisen.’ De erkenningsinstanties gaan op termijn samen. De nieuwe zwaardere erkenning moet daarnaast ook aansluiten bij de ontwikkelingen rond […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.