Ga naar hoofdinhoud

Stevig renoveren wordt rendabeler

Vanaf 2021 wordt het financieel interessanter om je woning grondig te renoveren. Niet langer is het bouwjaar bepalend voor de waardering van een woning, maar het jaar waarin de woning gerenoveerd is. Dit heet het renovatiejaar en wordt vanaf volgend jaar gebruikt om de waarde van een woning te bepalen.

Vanzelfsprekend wordt een hernieuwd huis hoger gewaardeerd dan een oud huis. Daardoor stijgt de waarde. Wanneer een jaren-60-woning in 2019 is gerenoveerd, wordt er dus niet meer gerekend met het bouwjaar, maar met 2019. Dit heeft gunstige uitkomsten op de disconteringsvoet, de onderhoudsnorm en de huurprijs die een verhuurder mag vragen. De disconteringsvoet wordt gebruikt om de waarde van inkomsten in de toekomst te bepalen. De onderhoudsnorm gebruiken woningcorporaties om te bepalen wanneer een woning aan onderhoud toe is.

Handboek

Naast het toevoegen van het renovatiejaar zijn er nog meer aanpassingen voor het bepalen van de waarde van een woning. Deze staan alle beschreven in het Waarderingshandboek 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Ventilatiesysteem in kast op de galerij

De voordelen van Mezutec waterontharders

Installatie van een overkapping met zonnepanelen als dak

Drama in kruipruimte: installatie-stagiaire (16) verongelukt

Steeds minder verpakkingen

Intergas stapt met warmtepomp Xceed door naar propaan