fbpx
Nieuws

Aanbieders en eindgebruikers van koeltechniek hebben de stichting Netwerk Koude- en Klimaattechniek opgericht. De stichting gaat de veiligheid en kwaliteit van koeltechnische systemen controleren. Installaties gebruiken steeds vaker natuurlijke koudemiddelen gebruikt, zoals ammoniak, CO2 en brandbare koudemiddelen. Hierdoor groeit de noodzaak om installateurs en eindgebruikers beter te informeren over de risico’s die deze koudemiddelen met zich meebrengen.

Het Netwerk Koude- en Klimaattechniek werkt samen met de onafhankelijke stichting InstallQ. InstallQ ziet via een examencommissie met deskundigen toe op de eisen aan vakbekwaamheid en de examens van vaktechnische opleidingen. Daarbij wordt rekening gehouden met eisen uit kwaliteitsregelingen en beroepsprofielen, actuele wetgeving en met richtlijnen voor het veilig werken met natuurlijke koudemiddelen.

Oprichters

Oprichtende partijen zijn aan aanbiederskant installateurskoepel Techniek Nederland, de brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek (NVKL) en de brancheorganisatie voor leveranciers van grootkeukenapparatuur (NVLG).

Aan gebruikerskant zijn dat Vereniging van Nederlandse Koel- en Vrieshuizen (Nekovri) en de branchevereniging voor Landbouw-, Veehouderij-, en Tuinbouwtechniek (Fedecom). Inmiddels zijn ook de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude (KNVvK) en kwaliteitsorganisatie STEK als geassocieerde deelnemers aangeschoven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.