fbpx
Nieuws

Stille standleiding mag stiekem scheef zijn

Een kleine maar praktische oplossing voor een veel voorkomend probleem bij afvoersystemen. Kleine afwijkingen in de maatvoering hoeven niet meer gecorrigeerd worden met bochten. Door een flexibele fitting kan de afvoer tot 10 cm wijken. Ook ideaal voor de wastafelaansluiting.

Geberit liet op de VSK nieuwe koppelingen zien voor het Silent-db20 afvoer systeem, de stille variant van de standaard kunststof afvoerleiding voor water. Deze techniek mikt met name op afvoeren die extra stil moeten zijn, denk aan hotels.

.

Past net niet

Soms past het gewoon net niet bij aansluitingen tussen de verdiepingen, of bij het aansluitpunt onder een wastafel. Als de verbindingspunten van de standleidingen in de vloer en het plafond niet precies op elkaar aansluiten, is dat voor de installateur een uiterst vervelende situatie. In dergelijke gevallen moet de installateur extra bochten gebruiken om het te compenseren. Voor deze vervelende en tijdrovende klus bestaat nu een eenvoudig alternatief.

Fitting maakt flexibel

Minder bochten in de standleiding dankzij een flexibele fitting die kleine maatverschillen kan corrigeren.

Met de fitting kunnen standleidingen eenvoudig met elkaar worden verbonden, ook als ze niet perfect op één lijn liggen. Met de fittingen kan een axiale afwijking tot max. 10 cm worden gecorrigeerd. Tussen twee Offset fittingen passen leidingen met een lengte van 1,5 tot 3 meter. Dit betekent dat de fitting voor de meeste problemen een oplossing biedt. In plaats van de extra bochten van 15°, 30° of 45° die de installateur voor dergelijke gevallen bij zich moest hebben, heeft hij voortaan nog maar één onderdeel nodig:  De fitting garandeert de geluidsreductie van het afvoersysteem. Zeker wanneer minder bochten in de afvoerleidingen zitten, zal het ook stiller zijn. Bij de conventionele oplossing met bochten van 45° nemen de luchtgeluidswaarden met 7-9 dB toe ten opzichte van een rechte standleiding. Met de Silent-db20 Offset is de waarde bijna gelijk aan een rechte standleiding. Een ander voordeel is dat een geleidende beugel in het midden van de standleiding tussen de verdiepingsvloeren niet meer nodig is. Dit vermindert het contactgeluid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.