fbpx
Nieuws

Stroomversnelling voor koopwoningen

Stroomversnelling voor koopwoningen

Afgelopen maandag werd er een Stroomversnelling-verdrag ondertekend voor koopwoningen. Eerder al werd er een vergelijkbaar verdrag gesloten voor huurwoningen. 175 bouwbedrijven, makelaars, banken, gemeenten, energiecoöperaties en renovatiewinkels ondertekenden het verdrag in aanwezigheid van minister Stef Blok en prins Carlos Bourbon de Parme.

 

Rijtjeswoningen

De Stroomversnelling Koopwoningen moet huiseigenaren de kans geven hun woning compleet te vernieuwen en energiezuiniger te maken. De deal moet leiden tot minder afhankelijkheid van gas en minder CO2-uitstoot. Het is de bedoeling om eerst rijtjeshuizen aan te pakken uit de periode 1950-1980. Dat zijn er in totaal zo’n 1,8 miljoen. Na renovatie moeten de woningen niet meer energie verbruiken dan ze zelf opwekken. Bovendien is het streven om de energiebesparende maatregelen altijd binnen 10 werkdagen uit te voeren. 

 

Ruimere hypotheek

Minister Blok zegde toe dat zijn ministerie ervoor zal zorgen dat de hypotheek verruimd mag worden om energiebesparende maatregelen te laten uitvoeren. Particuliere huizenbezitters kunnen zich aanmelden via de website www.onshuisverdienthet.nl.

 

Bekijk hieronder een video over de Stroomversnelling Koopwoningen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.