fbpx
Nieuws

Subsidie voor omscholing naar monteur

Een nieuwe omscholingssubsidie om monteurs te werven. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft ruim 34 miljoen euro gereserveerd om mensen om te scholen naar een beroep in de techniek of ICT. Werkgevers kunnen een vast bedrag van € 3.750 per medewerker aanvragen.

De Omscholingsregeling is een ondersteuning om vraag en aanbod in de arbeidsmarkt in balans te brengen. In de installatiesector zijn op dit moment 20.000 mensen nodig. Op termijn loopt het tekort aan vakmensen volgens brancheorganisatie Techniek Nederland op naar 40.000 mensen.

Het oplossen van de krapte in de installatiesector is volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland noodzakelijk voor maatschappelijke uitdagingen zoals de klimaat- en energietransitie, het woningtekort en de digitalisering. Ook biedt het medewerkers die omscholen naar deze beroepen een duurzaam perspectief op de arbeidsmarkt.

Werkgevers kunnen vanaf 1 september een eenmalig, een vast bedrag van € 3.750 aanvragen per om te scholen medewerker (maximaal 6 omscholingstrajecten per werkgever). Er is ruimte voor financiering van in totaal 9.233 omscholingstrajecten.

Lees hier hoe de regeling werkt. Bedrijven en instellingen die een omscholingstraject aanbieden, moeten voldoen aan een aantal voorwaarden.

2 reacties op “Subsidie voor omscholing naar monteur

 1. Robin schreef:

  Techniek Nederland werkt dit tekort zelf in de hand! Véél monteurs stoppen door de belachelijke kosten van de CO certificatie!
  Die ook nog eens nergens op slaat! Die wet zal Véél meer koolmonoxide dode tot gevolg hebben. Véél mensen geven aan dat als onderhoud nog duurder wordt, ze stoppen met onderhoud van de CV-KETEL en hem laten branden tot hij kapot gaat. Heb al Véél ketels moeten vervangen omdat ze na 5 jaar geen onderhoud levensgevaarlijk waren geworden.
  Onderhoud is niet verplicht bij de Wet en gastoestellen staan niet geregistreerd, dus ze beginnen met de Certificatie aan de verkeerde kant v.d ladder. Toch fijn dat Kamerleden totaal niet weten waar ze over spreken evenals de oud kamer leden en de bij elkaar gekropen instanties zoals Uneto nu Techniek Nederland genoemd, een misleidende naam. Ik heb hele mooie foto’s die ik op internet ga plaatsen van nieuw opgehangen ketels door de zogenaamde erkende installateur of monteur. Installaties aangesloten op 30 jaar oude gaskranen en oude lekkende rookgasafvoeren. En opgebouwd met koppelingen en T-stukken die zijn samengesteld uit diverse oude knelkoppelingen. Om maar te zwijgen van hoe de pijpen zijn gebogen of aangelegd, met appendages op verkeerde plekken of zelfs ontbreken. Ik heb geen vertrouwen in véél erkende bedrijven uit welke branche dan óók.

  • Gezinus Venema schreef:

   Beste Robin. Ik ben het geheel met je eens valt niks aan toe te voegen.
   Er moet inderdaad een wettelijke verplichting komen voor onderhoud, anders heeft het totaal geen zin. Ik ga zaterdag naar warmteservice en mijn buurman is handig en sluit de cv ketel aan. Dit gaat het worden in de toekomst en nu al !!!.
   En wij als bedrijven moeten ons aan de regels houden en dat is goed. Maar dan moet dit ook wettelijk verplicht worden ook voor particulieren. Zodat de beunhaas geen toestel kan plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.