fbpx
Nieuws

Subsidie voor omvormen bedrijf

Er is een flinke subsidie beschikbaar voor bedrijven die hun ondernemersstrategie willen aanpassen, de focus willen verleggen naar duurzaamheid of die zich in de etalage willen zetten.

Mkb-ondernemingen die bijdragen aan de transitie naar een betaalbaar, betrouwbaar en duurzaam energiesysteem kunnen een subsidie aanvragen voor het inhuren van een innovatiemakelaar. Met deze regeling kan een bedrijf 80 procent van de kosten van de innovatiemakelaar vergoed krijgen met een maximum vergoeding van 10.000 euro.

Innovatiemakelaar

Een ‘innovatiemakelaar’ biedt mkb-ondernemingen onder meer begeleiding en coaching bij het ontwikkelen van een business plan naar bijvoorbeeld een onderneming gericht op duurzaamheid, de bedrijfsstrategie of de waarde-propositie, begeleiding bij het ‘investor ready’ worden of het zoeken naar financiers of deal closing.

Startups of scale-ups zijn vaak koploper in innovatie. Ze lopen regelmatig tegen uitdagingen aan omdat ze minder bekend zijn met de markt, geen eerdere ondernemerservaring hebben of over beperkte financiële middelen beschikken. Een innovatiemakelaar kan hen helpen.

Budget

Op donderdag 15 juni 2023 opent de nieuwe ronde voor de innovatiemakelaarsregeling van de Topsector Energie. Het totaalbudget voor de subsidieregeling bedraagt 100.000 euro en toewijzing zal plaatsvinden via het principe ‘first come, first served’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.