fbpx
Nieuws

Er komt in voor de najaarsronde van de stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie (SDE) opnieuw 6 miljard euro beschikbaar. De najaarsronde SDE+ 2018 is open van 2 oktober tot 8 november, in fases van 2 weken. Veel projecten hebben te maken met lange vergunningsprocedures; met deze verlengde indieningsperiode krijgen meer projecten de kans om een aanvraag tijdig in te dienen.

Grondvergoeding vervalt

Voor zon-pv vinden enkele belangrijke wijzigingen plaats. Zo vervalt de grondvergoeding in de subsidieregeling, omdat minister Wiebes van Economische Zaken terughoudend wil zijn in het stimuleren van pv-projecten op productieve landbouwgrond.

De minister zegt hierover: ‘Het heeft mijn voorkeur om eerst geschikte daken van gebouwen en niet-productieve gronden zoveel mogelijk te benutten, voordat grootschalige veldsystemen op landbouwgronden in beeld komen. Om deze reden heb ik aan het PBL meegegeven om niet langer met een grondvergoeding in de SDE+ te rekenen. Ook omdat in het basisbedrag geen rekening wordt gehouden met een vergoeding voor dakopstellingen. Daarnaast maakte een marktconsultatie onderdeel uit van het onderzoek. Dit heeft er mede toe geleid dat het PBL uiteindelijk hogere basisbedragen heeft geadviseerd dan initieel door het planbureau was voorzien.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.