fbpx
Nieuws

Supermarkt voor duurzaamheid

Supermarkt voor duurzaamheid

Enschede krijgt een supermarkt voor producten en diensten rondom duurzaamheid. Hierin participeren diverse partijen uit de bouwkolom.

 

 
Deze supermarkt verkoopt kant-en-klare producten, van isolatiemaatregelen en zonnepanelen tot levensloopbestendige verbouwingen waardoor bewoners langer in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen. De Reimarkt in Enschede, aan de Boulevard 1945, wordt op 9 juli door minister Blok geopend. Ter gelegenheid hiervan is in het stadhuis een symposium over de Enschedese aanpak om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen. Reimarkt Enschede is een samenwerkingsverband van KAW-architecten, KUUB, de bouwbedrijven Trebbe en Nijhuis, Ten Hag makelaars en de woningcorporaties De Woonplaats en Domijn. 
 
In de winkel, gevestigd in een makelaarskantoor kunnen zowel huurders als particuliere woningeigenaren terecht voor advies, concrete producten en mogelijke maatregelen. De klant kan kiezen uit verschillende mogelijkheden die exact voor zijn woning zijn ontworpen, en ziet meteen de prijs en de besparing die dit oplevert op de energierekening.
 

Stimulans

Het duurzamer maken van woningen brengt tal van voordelen met zich mee. Het leidt niet alleen tot energiebesparing, maar vergroot ook het wooncomfort, leidt tot lagere woonlasten en de woning behoudt zijn waarde. Het stimuleert tevens de werkgelegenheid in de bouwsector. Enschede gaat ervan uit dat minimaal 40.000 van de 67.000 woningen via de Reimarkt duurzamer gemaakt kunnen worden. Uitgaande van een besteding van 10.000 euro per woning gaat het om een totale investering van 400 miljoen euro; dit levert naar verwachting 3600 mensjaren werk op.
 

 

2 reacties op “Supermarkt voor duurzaamheid

 1. Rob schreef:

  De verwachting lijkt me erg aan de hoge kant. Ik denk dat 20% van de geschatte hoeveelheid reëeler is. Welkom in de praktijk.

 2. Wouter Westerhoff advoiseur Bouwfysica en Brandwering in gebouwen. schreef:

  Kan dit landelijk uitgerold worden bijvoorbeeld midden NL en Zuid Holland? Lijkt ons een goed begin idee om verder uit te werken.
  Laat me vernemen hoe jullie daar in staan?

  groeten,
  ing. J.W.Westerhoff.
  Adviesbureau Contour voor Bouwfysica en Brandwering B.V.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.