fbpx
Nieuws

Taskforce Bouw klaar voor de start

De Taskforce Bouw, opgericht om de sector te helpen bij verduurzaming, is klaar voor de start. Voormalig werkgeversvoorman Bernard Wientjes trekt de kar en heeft een helder doel: in maart moet er een eerste versie van de Bouwagenda zijn.

Bouwagenda

Afgelopen november presenteerden ministers Kamp, Schultz van Haegen en Blok het plan voor de Bouwagenda. Het kabinet wil samen met het bedrijfsleven, kennisinstellingen, gemeenten en provincies de bouwsector versterken en uitdagingen zoals het verduurzamen van gebouwen en effectiever grondstofgebruik aanpakken. Ook moet de agenda richtlijnen geven met betrekking tot een toekomstbestendige infrastructuur en het integreren van ICT- en datatoepassingen in de bouw. Na het opstellen van de Bouwagenda gaat de Taskforce ook zorgen voor de uitvoering ervan.

Samenstelling Taskforce

De Taskforce Bouw bestaat uit de volgende personen: Bernard Wientjes, Gert-Jan Buitendijk (Directeur-Generaal Bestuur en Wonen van het Ministerie van BZK), Maxime Verhagen (voorzitter Bouwend Nederland), Elphi Nelissen (decaan faculteit Bouwkunde TU Eindhoven), de Amsterdamse wethouder Pieter Litjens, Albert Martinus (namens MKB Infra), architect Ben van Berkel (UNStudio / Kenzo Tange Chair Harvard), Koene Talsma (voormalig lid van de Raad van Bestuur van Dura Vermeer), Annemieke Nijhof (CEO ingenieursbureau Tauw), Claudia Reiner (vicevoorzitter Uneto-VNI), Rob van Wingerden (CEO van BAM) en Joanne Meyboom (directeur divisie Building Technologies Siemens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.