fbpx
Nieuws

Techniek Nederland en NVKL gaan samen optrekken

Gezien de snelle groei van de toepassing van warmtepompen en andere duurzame koudetechnieken gaan Techniek Nederland en NVKL, de brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek, de krachten bundelen op het gebied van kwaliteitsborging, opleiding en dienstverlening.

Daarmee willen beide organisaties de energietransitie extra vaart geven. Voorzitters Doekle Terpstra van Techniek Nederland en Mart Peeman van NVKL hebben de samenwerking met een symbolische handtekening in Zoetermeer bekrachtigd. Techniek Nederland en NVKL gaan onder meer samenwerken op het gebied van kwaliteit, vakopleidingen en dienstverlening. Bij de NVKL zijn 400 gespecialiseerde bedrijven aangesloten. Bij Techniek Nederland zijn 5000 installatiebedrijven aangesloten.

Krachtenbundeling

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland zegt dat de strategische samenwerking grote voordelen oplevert. “We gaan onze belangenbehartiging en dienstverlening versterken door de kennis bij de beide verenigingsbureaus optimaal te benutten.”

Installateur steeds belangrijker

Voorzitter Mart Peeman van NVKL: “De vakgebieden warmte-, koude- en ventilatietechniek zijn steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden.” Volgens Peeman wordt de rol van installateurs steeds belangrijker. “Opdrachtgevers doen steeds vaker een beroep op installateurs voor ontwerp en integraal energieadvies.”

Uitgebreide samenwerkingsagenda

Beide organisaties zetten zich via Opleidingsfonds OTIB | Wij Techniek al langer samen in op het gebied van onder meer scholing en arbeidsmarkt. Met de ondertekening vandaag krijgt de samenwerking vooral een structureel karakter. De komende maanden werken Techniek Nederland en NVKL aan een uitgebreide samenwerkingsagenda. Tijdens de Vakbeurs Energie in het najaar zullen de voorzitters deze agenda presenteren.

Hieronder het interview dat Henry Kruiper, directeur van NVKL gaf in het VSK Nieuwscafe op de afgelopen VSK.

Erik van Engelen, directeur Techniek Nederland, werd ook in het VSK Nieuwscafe geinterviewd. Hij zat samen met ondernemers Desiree Kon en Patrick Schimmel aan tafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.