fbpx
Nieuws

Techniekpromotie in podcastserie

Met de podcastserie ‘Aan de bak!’ wil Techniek Nederland meer laten zien hoe aantrekkelijk werken in de installatietechniek is. De eerste afleveringen staan nu live.

De podcast is het werk van het platform De Makers van Morgen, dat branchevereniging Techniek Nederland heeft ingericht om de sector te promoten onder het grote publiek. Presentatie is in handen van Diana Matroos.

‘Aan de Bak!’ is een podcastserie voor iedereen die in de techniek werkt en met personeelsissues te maken krijgt. De technische sector kampt al jaren met een enorm tekort aan personeel. Volgens Techniek Nederland zijn er de komende jaren 40.000 tot 60.000 extra mensen nodig om de uitdagingen op de woningmarkt, de energie- en klimaattransitie het hoofd te bieden.

Hot topics

In de eerste acht afleveringen behandelt ‘Aan de Bak!’ acht hot topics waar ondernemers en HR-managers in de techniek dagelijks mee te maken hebben. Zoals: Hoe ga je om met personeelstekorten? Hoe brengen we techniek terug in de klas? Hoe maken we het werk in de sector weer sexy? Zijn prefab-werken en robotisering de oplossing? Hoe bereik je het beste resultaat met arbeidsmigranten? En hoe zorg je dat de juiste mensen niet naar de concurrentie of zelfs buiten de sector verdwijnen? Per aflevering van zo’n 25 minuten komen drie ervaringsdeskundigen of experts aan het woord.

De eerste afleveringen van ‘Aan de Bak!’ staan vanaf 15 november live op de podcastkanalen Soundcloud, Spotify en Apple Podcast en op www.demakersvanmorgen.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.