fbpx
Nieuws

Techniektalent naar Abu Dhabi

Jonge techniektalenten van over de hele wereld doen op 14 tot en met 19 oktober weer mee met de WorldSkills, die dit jaar in Abu Dhabi wordt georganiseerd.

25 Nederlanders

In totaal gaan er vanuit Nederland 25 nationale mbo-kampioenen mee. Een van hen is Julian van Lohuizen uit Wijthem. Hij vertegenwoordigt Team NL in het beroep sanitaire- en verwarmingstechnicus. Julian volgt hiervoor een opleiding aan ROC het Deltion College in Zwolle. Ervaring doet hij op via InstallatieWerk Noord, Oost en Flevoland, bij Totaalinstallateur Raalte. Robin Smets uit Maasbree vertegenwoordigt Team NL in het beroep koude- en luchtbehandelingstechniek. Hij volgt zijn opleiding aan het ROC Koning Willem 1 in ‘s-Hertogenbosch.

1.300 talenten

Tijdens de WorldSkills strijden meer dan 1.300 jonge vakmannen en vakvrouwen om de felbegeerde titel ‘beste vakman of vakvrouw van de wereld’. WorldSkills is het grootste beroepenevenement van de wereld. Ons land doet mee in 22 vakrichtingen (beroepen), waaronder techniek, verpleegkunde, kok, schoonheidsspecialist, metselen en webdesign.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.