fbpx
Nieuws

‘TechniekTrofee’ voor basisscholen

Nederlandse basisscholen die techniekonderwijs en wetenschap hoog in het vaandel hebben staan, kunnen meedingen om de zogenaamde ‘TechniekTrofee’. De prijs bestaat uit een cheque van 2.500 euro en wordt uitgereikt door Techniektalent.nu, een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties uit technische sectoren. Dit platform heeft als doel om meer jonge mensen te laten instromen in de techniek.

Meest inspirerende lesprogramma
De TechniekTrofee wordt uitgereikt in twee categorieën. Een prijs gaat naar een school met het beste lesprogramma met betrekking tot techniek en wetenschap. De andere cheque, de zogenaamde Inspiratieprijs, is voor de school die het beste voorstel heeft voor een nieuw technisch lesprogramma. De prijzen moeten scholen stimuleren om meer aandacht de besteden aan techniek in onderwijs. Per 2020 moet wetenschap en techniek een vaste plek hebben in het basisonderwijs.

Inzenden
Basisscholen kunnen hun ideeën of voorbeelden inzenden via een deelnameformulier. De inzendtermijn loopt van 15 februari tot en met 15 april. Daarna buigt de jury zich over de inzendingen om per categorie maximaal drie nominaties te kiezen. De winnaars worden op 14 juni bekend gemaakt. In 2015 ging de TechniekTrofee naar OBS De Zwerm in Sint Maarten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.