fbpx
Nieuws

Tegoedbon bij plaatsing Ferroli-sensor

Na bijna een half jaar soebatten over de verdeling van de kosten van het monteren van een beveiligingssensor op probleemketels van Ferroli, zijn de fabrikant en Techniek Nederland er uit: een tegoedbon, of een vergoeding per geplaatste sensor. De ruzieachtige sfeer tussen de partijen is echter nog niet verdwenen.

Afgelopen september meldde Ferroli dat de sensor voor de probleemketels Econpact, Ultima, MegaDense en MegaLux uit 1997 tot 2011 gereed en goedgekeurd was, waarna met Techniek Nederland een discussie startte over wie er voor de kosten van de plaatsing zou opdraaien.

Tegoedbonnen

Van meet af aan wilde Ferroli de kosten van de sensor vergoeden, maar niet ook de montagekosten voor zijn rekening nemen. Volgens de fabrikant is het een klusje van nog geen twee minuten, dat kan worden meegenomen in de reguliere onderhoudsbeurt. Maar voor Techniek Nederland was dat aanbod niet genoeg. “Wij gaan er vanuit dat niet alleen de kosten van de thermische beveiliging maar ook het plaatsen ervan voor rekening van Ferroli komen”, zo zei woordvoerder Dick Reijman.

Daarover moesten beide partijen onderling erg lang discussiëren, maar de kogel is nu dus door de kerk. Installateurs die meer dan 250 sensoren plaatsen krijgen 2,75 euro per geplaatste sensor. Plaatst de installateur er minder, dan krijgt hij een tegoedbon, van tussen de 125 en 750 euro, “naar eigen inzicht te besteden aan producten van Ferroli Nederland”. En: alleen te verzilveren direct bij Ferroli en niet via de groothandel.

Bezwaren

Het eindbod van Ferroli is nog steeds niet helemaal naar de zin van de branchevereniging, zo is te lezen in een verklaring. “Techniek Nederland had en heeft bezwaren tegen een vergoeding in de vorm van een tegoed. Ferroli heeft die bezwaren naast zich neergelegd.”

Ferroli schat dat er ongeveer 20.000 sensoren nodig zullen zijn. Installateurs kunnen gebruik maken van de tegemoetkoming tot april 2023. Er is géén speciale tegemoetkoming voor installateur van wie de klant vraagt om plaatsing vóór de eerstvolgende reguliere onderhoudsbeurt.

4 reacties op “Tegoedbon bij plaatsing Ferroli-sensor

 1. Willem Lentink schreef:

  Over welke bouwjaren gaat dit?
  Ik heb de papieren van 2015, dus zal het toestel dat ook zijn. Graag hoor ik van U. En welke fa heeft kennis en ervaring met dit toestel in de omgeving Baarn?.
  Willem Lentink, Baarn

 2. opgelicht door korevaar uit sliedrecht schreef:

  bedrijven met kennis en ervaring zijn er al weinig maar met kennis van dit merk kun je al helemaal met een lampje gaan zoeken, de meesten smeren je liever een andere ketel aan.

 3. Bas schreef:

  Techniek Nederland moet niet zo moeilijk lopen doen. Dat Ferroli de kosten van de sensor op zich neemt zou al voldoende moeten zijn. Dat de sensor zo geplaatst is tijdens een onderhoud bewijst ook Remeha, die hebben per slot van rekening precies hetzelfde gedaan met hun avanta ketels. Daar zat de sensor ineens in een onderhoudset.
  Ook Nefit heeft ineens het kijkglas in een onderhoudset gedaan van de topline omdat die niet goed zou zijn. Hier heb je verder ook nooit iets over kosten gehoord. Deze sets werden gewoon duurder gemaakt.

  • Geert de Vries schreef:

   Bas lees alsjeblieft het hele dossier door, en trek dan pas je mond open. Je snapt overduidelijk geen bal van het Ferroli-schandaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.