fbpx
Nieuws

Het theatercollege over de energietransitie, een initiatief van installatie-ondernemer Patrick Schimmel, heeft afgelopen zaterdag gezorgd voor een uitverkocht Schaffelaar Theater in Barneveld.

Bezoekers kunnen tijdens de voorstellingen al hun vragen over duurzame installatietechniek stellen aan een panel van experts. De eerste editie was met 550 verkochte tickets uitverkocht.

Collectief keukentafelgesprek

Het Energie Theater is bedacht om particulieren richting tegen over de te volgen route in de energietransitie. Niettemin wisten ook professionals de weg naar Barneveld te vinden. Iets minder dan de helft van de zaal was gevuld met mensen die in de installatiebranche werken, of daar raakvlakken mee hebben. De experts waren solar-specialist Dennis van der Meij, warmtepomp-installateur Patrick Schimmel en elektro-specialist Henry Lootens. Klantexpert Frans Reichardt presenteerde de avond, ondersteund door hoofdredacteur Eddy Buiting van Installatie.nl, die zorgde voor de interactiviteit met de zaal.

Warmtepompen en zonnepanelen

Met name de particulier zit vol vragen, bleek al gauw tijdens de voorstelling. In presentaties, maar vooral in de vraag/antwoord-sessies met de experts werden actuele vraagstukken besproken. Hoe kun je het best omgaan met de capaciteitsvraagstukken rondom het stroomnet en opwekking/terugleveren van zonnestroom? Hoe werkt de energiemarkt, en welke technische keuzes kan een consument maken om te verduurzamen? Welke routes zijn er richting de warmtepomp, en wat moet je vooral doen vóórdat je investeert in deze techniek. Zo besprak Patrick Schimmel nadrukkelijk hoe woningeigenaren hun warmtevraag kunnen beperken, en een bestaande installatie kunnen optimaliseren door goed waterzijdig in te regelen. “Een warmtepomp aankopen is pas het slotstuk van een serie aan besparende maatregelen.”

Hieronder een video-impressie van Het Energie Theater

Meer informatie over Het Energie Theater kun je ontvangen door naar dit adres te mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.