fbpx
Nieuws

Thema sanitair centraal in vakblad

De vijfde editie van het vakblad Installatie en Sanitair verschijnt op vrijdag 21 juni en heeft als thema sanitair. Met onder andere een verhaal over douche-WTW’s, die volop in ontwikkeling zijn. TNO en Hamwells willen het tapwatergebruik voor douchen fors verminderen met een douchekraan met ingebouwde warmteterugwinning. Een boiler van vijftig en tien liter volstaat voor een comfortabele douche. Maar wat kunt u nog meer van ons verwachten?

Warmtebuffer met zonnecollectoren

Zonnecollectoren en een warmtebuffer maken een opwekker als een warmtepomp of HR-ketel overbodig. Het net opgeleverde Kindpark in Boekel heeft een primeur met de techniek. DKC Totaaltechniek uit Wijchen tekende voor ontwerp en uitvoering van deze bijzondere installatie.

Hoe haal je het papiertje?

Over anderhalf jaar moet elke CV-monteur en installatiebedrijf dat werk uitvoert aan gasketels zijn vakmanschap zwart op wit aan kunnen tonen. Elke onderneming krijgt een zelftoets en theorie- en praktijkexamen. Met extra kosten en administratieve verzwaring. Nu de kogel door de kerk is, rijst de vraag: hoe ziet dit traject er uit?

Je eigen app bouwen

Tablets met afvinklijstjes op de bouwplaats, overzichtelijke dashboards met de volledige onderhoudshistorie van alle installaties: automatisering van bedrijfsprocessen en projectdocumentatie biedt inzicht en transparantie voor opdrachtnemer en opdrachtgever. Maar wat als de software die je wilt niet op de markt te vinden is? Dan maak je het zelf. “We willen niet wachten tot een ander er eens mee komt.”

Geïnteresseerd? Neem een (proef)abonnement of vraag een gratis proefnummer op. Enkel een digitaal abonnement is nu ook mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.