fbpx
Nieuws

Thermische batterij op TU Boot

thermische batterij triple solar

De al eerder aangekondigde thermische batterij in het PVT-concept van Triple Solar wordt geïntroduceerd op de varende beurs van groothandel Technische Unie. Installatie.nl schreef naar aanleiding van de ISH in Frankfurt al over deze techniek.

De thermische batterij komt uit de koker van het Britse Sunamp, en wordt in Nederland ook onder de vlag van Flamco op de markt gebracht. Vanaf vandaag, 12 oktober, is de batterij verkrijgbaar.

Warmteopslag

Een thermische batterij slaat geen elektriciteit op maar warmte. Deze opgeslagen warmte kan op een later moment worden gebruikt om direct warm water te maken. Warmwateropslag in een boiler – waarbij sprake is van veel warmteverlies – wordt hiermee overbodig.

Compact formaat

De warmtebatterij wordt gecombineerd met de Triple Solar PVT-warmtepomp. Vergeleken met een traditionele warmwaterboiler is de thermische batterij een stuk kleiner, waardoor deze in vrijwel iedere woning toepasbaar is. Volgens CEO en founder Cees Mager past de batterij in een keukenkast. Het compacte formaat verklaart Triple Solar mede door de afwezigheid van een verwarmingselement; dat zit namelijk al in de PVT-warmtepomp.

Drie formaten

De Thermische Batterij is verkrijgbaar in drie formaten, afhankelijk van de warmwaterbehoefte van een huishouden: 150 (XXS), 200 (XS) en 300 (S).

2 reacties op “Thermische batterij op TU Boot

  1. jozef kengen schreef:

    Lijkt mij interessant voor appartement met weinig ruimte. Maar wil meer technische informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.