Ga naar hoofdinhoud

,

Thuisaccu’s op de markt

Thuisaccu’s voor opslag van zonnestroom komen beschikbaar voor de markt. Eneco wordt de exclusieve aanbieder voor de Powerwall van Tesla. Ook Solarwatt komt met haar thuisaccu naar Nederland. De prijzen zijn nog hoog.

Thuisaccu’s stellen consumenten met zonnepanelen in staat om overtollige zonne-energie tijdelijk op te slaan zodat deze op andere momenten op de dag gebruikt kan worden. Op deze manier kunnen huishoudens eenvoudig het aandeel duurzame energie in hun totale energieverbruik vergroten en tegelijkertijd hun energierekening verlagen.

Combinatie met monitoring

Eneco, dat in Rotterdam al experimenteert met lokale opslag, ziet veel mogelijkheden. ‘Zeker in combinatie met onze slimme thermostaat Toon, die steeds meer een centrale regeleenheid voor de energiehuishouding wordt’, zegt Hans Valk, directeur Innovation & Ventures van Eneco. ‘De Powerwall wordt overdag opgeladen, als de zon energie levert maar het energieverbruik doorgaans laag is. De meeste mensen zijn juist van de avond tot de ochtend thuis. Op die momenten kan de opgeslagen energie gebruikt worden om televisie te kijken of de was te doen. Toon kan straks de Powerwall verbinden met zonnepanelen en elektrische apparaten en daarbij aangeven of er bijvoorbeeld voldoende zonnestroom beschikbaar is om de vaatwasser gratis te laten draaien.

Testfase en levering

Eneco gaat de Powerwall vanaf januari 2016 in een tweetal huishoudens testen en verwacht de batterij (capaciteit 7 kwh) in het eerste kwartaal van 2016 aan alle consumenten in de Benelux aan te kunnen bieden. Hij gaat € 3.675 kosten.

solarwattMeer aanbieders

Ook Solarwatt komt naar Nederland met haar huisaccu MyReserve, die recent op de Franse Batimat nogin de prijzen viel. Op de vakbeurs liet Solarwatt weten veel interesse in de accu te ervaren. De accu van Solarwat heeft een capaciteit van 2x 2,2 kwh, en is uit te breiden naar 11 kwh. De standaard 4,4 kwh versie gaat rond de €5000 euro kosten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Met de gratis nieuwsbrief van Installatie.nl ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en actuele ontwikkelingen in de installatiebranche, productnieuws en installatiefouten.

Laatste nieuws

Quatt introduceert airco op warmtepomp

Rijpende pompoen bron voor warmtepomp

Rookvrij balkon

Premium

Vernieuwde monoblock op cv-standleiding

Markplaats voor materieel

Villeroy & Boch vernieuwt projectserie Architectura