fbpx
Nieuws
laadkosten besparen

Tibber en Wallbox zijn een samenwerking gestart waarmee ze meer mensen bekend willen maken met het slim opladen van elektrische auto’s via dynamische tarieven. Op die manier kan de gebruiker laadkosten besparen.

Tibber is energieleverancier en aanbieder van dynamische tarieven. Wallbox is een van de marktleiders op het gebied van het laden van elektrische voertuigen (EV’s) en energiemanagementsystemen.

Door de samenwerking kunnen gebruikers de Tibber-app en de Wallbox-lader combineren, om hun elektrische voertuigen op te laden op het moment dat dit het meest gunstig is voor de portemonnee.

Laagste stroomprijs

Dit werkt via de dynamische energietarieven van Tibber, waarbij de gebruiker de inkoopprijs van stroom betaalt die dat uur geldt. In de app is in te stellen dat een elektrische auto automatisch opgeladen wordt op de momenten van de dag dat de stroomprijs het laagst is.

Besparing

Uit onderzoek van Tibber in maart 2023 blijkt dat de besparing op laadkosten kan oplopen tot 50 procent. De samenwerking geldt in eerste instantie alleen in Nederland en Zweden. Slim opladen via de Tibber-app is sinds begin juli mogelijk met alle AC-laders van Wallbox, waaronder de Pulsar Max.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.