fbpx
Nieuws

Toilet spoelt zelf bij gering gebruik

Schell kan de inbouwreservoirs van toiletten koppelen aan haar watermanagementsysteem. Hierdoor kunnen de toiletten automatisch spoelen wanneer ze langere tijd niet gebruikt worden, en wordt het drinkwaternetwerk automatisch ververst. Dit voorkomt bacterievorming in bijvoorbeeld scholen en aangepaste (openbare) toiletten.

Op de SHK in het Duitse Essen, laat Schell het inbouwspoelreservoir Montus Flow (H) zien. Het spoelreservoir is vooral bedoel voor toiletten die minder frequent gebruikt worden. De beide nieuwe wc-inbouwspoelreservoirs bieden de mogelijkheid om stagnatiespoelingen te plannen en uit te voeren.

Regelmatig gebruik van toiletten zorgt voor een krachtige waterwissel aan de koudwaterzijde. Dit is belangrijk voor het behoud van de waterkwaliteit in (semi-)openbare en commerciële sanitaire ruimtes. Het water wordt bij een spoeling van vele liters helemaal ververst. Toch is bij meerdaagse gebruiksonderbrekingen zoals in de vakantieperiode of bij een lage bezettingsgraad een hygiëneprotocol nodig. Met behulp van een dergelijk protocol is de (drink)waterkwaliteit op alle tappunten gegarandeerd.

Watermanagementsysteem

Zowel de Montus Flow als de Montus Flow H kunnen aan het Schell watermanagementsysteem SWS gekoppeld worden. Beide inbouwspoelreservoirs beschikken over geïntegreerde stagnatiespoelingen, die met behulp van het watermanagementsysteem ingepland en automatisch uitgevoerd kunnen worden. Dankzij de Montus Flow H kunnen ook barrièrevrije toiletten automatisch gespoeld worden. Juist deze toiletten worden minder vaak gebruikt, waarbij er eerder stagnatie in de leidingen op kan treden. De reservoirs kunnen zowel via het SWS-watermanagementsysteem als met behulp van de SSC Bluetooth® Flow-module aangestuurd worden.

Aangepast toilet

De Flow H is geschikt voor normconforme inbouw en ondersteunt dankzij de geïntegreerde stagnatiespoeling het behoud van de drinkwaterkwaliteit. Dankzij de stabiele modulevoet heeft de reservoirmodule een hoge draaglast, die het mogelijk maakt om sanitaire wandelementen zoals bijvoorbeeld steungrepen, aan de zijkant te bevestigen.

De Montus Flow en de Montus Flow H zijn voorgemonteerd en voorzien van een 5 meter lange stroomkabel. Om het waterniveau in de stortbak te reguleren worden stagnatiespoelingen direct naar de afvoerleiding geleid. Op deze manier blijft het waterniveau in de stortbak binnen de norm.

1 reactie op “Toilet spoelt zelf bij gering gebruik

  1. Rock Horseman schreef:

    Dit bestaat natuurlijk al veel langer in legionella preventie systemen. Mooi stukje reclame voor schell.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.