fbpx
Nieuws

Tool voor berekenen energiebesparing.

Tool voor berekenen energiebesparing.

Energiesprong wil dat huiseigenaren het geld dat zij maandelijks aan hun energiemaatschappij overmaken, mogen investeren in het energiezuinig maken van hun woning.

 

 

Met de campagne ‘Ons huis verdient het’ vraagt Energiesprong hiervoor aandacht. Op haar website heeft het initatief voor energieneutrale bouw een tool ontwikkelt, waarbij huiseigenaren hun mogelijk lening kunnen berekenen. Dit tool is hier te vinden op de site van Vereniging Eigen Huis, dat het initatief ondersteunt. 

 

Naar nul op de meter

Gemiddeld is de energierekening van een rijwoning € 165 per maand. Energiesprong, het innovatieprogramma van Platform31 voor energieneutrale bouw, wil dat dit bedrag kan worden omgezet in een lening om het huis naar nul-op-de-energiemeter te laten verbouwen. Er wordt dus niet meer energie verbruikt, dan er wordt opgewekt. Om dat mogelijk te maken praat Energiesprong met de overheid, hypotheekverstrekkers en bouwpartijen voor verruimde hypotheekregels, nieuwe hypotheekproducten en  de ontwikkeling van verbouwpakketten die een bepaalde besparing garanderen. 

Wanneer de energierekening € 165 per maand bedraagt, kan een huiseigenaar bij een annuïtaire hypotheek die in 15 jaar wordt afgelost, ruim € 24.000 lenen voor energiebesparende maatregelen. Door de energiebesparende maatregelen gaat de energierekening omlaag en met het bespaarde bedrag kunnen de bewoners de lening aflossen. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.