fbpx
Nieuws

Triple Solar stapt over op half-cut pv-paneel

Triple Solar, aanbieder van pvt-systemen, stapt over op een ander model pv-paneel. De nieuwe panelen zijn iets groter, hebben een hoger piekvermogen en een hogere efficiëntie.

Het gaat om zogeheten half-cut zonnepanelen, waarbij de zonnecellen in het paneel zijn gehalveerd: dat levert een dubbel aantal zonnecellen per paneel op. Bij half-cut zonnecellen is de weerstand iets lager, waardoor de efficiëntie wat omhoog gaat.

Efficiëntiesprong

Triple Solar maakt gebruik van zonnepanelen van het Sloveense bedrijf Bisol. Door nu over te stappen op de half-cut modellen Bisol Duplex, gaat, volgens Bisol, de efficiëntie per pv-paneel omhoog van 19,5% (XL) en 19,6% (L) naar 20,3% (XL) en 20,2% (L): een procentuele verbetering van 4% (XL) en 3% (L).

De nieuwe pv-panelen (en daarmee tegelijk ook de pvt-panelen) hebben net een wat groter formaat (ongeveer 13% groter) en een groter piekvermogen dan hun voorganger. De XL had voorheen een piekvermogen van 380 W, tegen 450 W nu. De L zit nu op 380 Wp, waar die eerder op 320 Wp lag.

Nieuwe montagerails

Triple Solar maakt sinds kort ook gebruik van een nieuwe montagerail waarmee installateurs tijd besparen bij het monteren. Belangrijkste wijziging is dat de montageklemmen zijn voorgemonteerd op de montagerail. Zo kan de installateur niet alleen sneller monteren, maar kan hij de klemmen ook niet meer kwijtraken. Ook is het midden klemprofiel vervallen en vervangen door een voorgemonteerde haak op de rail.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.