fbpx
Nieuws

TU Boot krijgt hypermoderne opvolger

De bekende TU Boot krijgt een hypermoderne nieuwe behuizing, en een nieuw beursconcept. Evenementenschip Jules Verne vaart nu haar laatste rondjes door Nederland voor groothandel Technische Unie. Volgend jaar huist de varende installatie-expo in de het hypermoderne evenementenschip Blue Rhapsody.

Rederij Constant In Beweging, de eigenaar van de expo-schepen, bouwt op dit moment aan de opvolger van de Jules Verne, die sinds 1991 het vaste gezicht is van de rondvarende beurs van de Technische Unie.

Het nieuwe schip is in Servië gebouwd, en wordt de komende maanden in een scheepswerf in Heusden afgewerkt. Naar verwachting gaat de nieuwe ‘TU-boot’ in maart te water. De nieuwe boot is niet alleen tien meter langer, maar ook breder een stuk ruimtelijker. Zo zijn er minder pilaren op het schip, en heeft de bezoeker veel meer doorkijkmogelijkheden, bijvoorbeeld door middel van hangende tuinen. Ook komen er twee ingangen aan boord, en heeft exterieur en interieur een meer eigentijds karakter, en heeft het schip de meest moderne audio/visuele middelen aan boord. De boot kan maximaal 600 gasten ontvangen. Architect is Frank Pieterse. Voor een impressie: bekijk de video onderaan dit artikel.

Varende evenementenlokatie

De Blue Rhapsody is het nieuwe paradepaardje van Constant in Beweging, een internationaal toonaangevende partij op het gebied van varende evenementenlokaties. “Met de Blue Rhapsody krijgen we de modernste varende evenementenlocatie ooit”, zegt Constant Geerling, CEO van Constant in Beweging. Kees Keuning, projectmanager beurzen en evenementen van de Technische Unie heeft als vaste klant van de rederij flink mee mogen denken aan het schip. “Een knap staaltje cocreatie”, zegt hij. Technische Unie is al 35 jaar klant bij rederij Contant In Beweging; het vaart sinds 1982 met een varende beurs met haar leveranciers door Nederland. “Dit wordt ons zesde schip. Het uniek is dat we nu met onze leveranciers mee hebben kunnen denken over de technische realisatie.” Zo worden de sanitaire ruimtes van het schip voorzien van producten van leveranciers van de groothandel, is de leidingtechniek van Viega en Van Leeuwen Buizen toepast, de kabelgoten van OBO en leveren Philips en ABB bijdragen op het gebied van elektronica en domotica op het nieuwe schip. “Onze pay-off Samen Slimmer komt dus ook in deze samenwerking tot uiting”, zegt Keuning. De TU Boot, die dit najaar op 24 locaties in Nederland aangemeerd lag, krijgt vanaf 2019 dan ook een nieuw beursconcept.

E en W samen

De Blue Rhapsody wordt het zesde schip dat voor de Technische Unie door Nederland vaart.  Aanvankelijk vaarde de Technische Unie het ene jaar met het schip voor de E-installatiebranche, het andere jaar voor de W-installatiebranche. Sinds enkele jaren vaart de technische groothandel jaarlijks met zowel E als W-leveranciers aan boord. Simpelweg omdat de grenzen tussen deze twee vakgebieden verder vervagen.

Video over de bouw van de Blue Rhapsody

(video: Eventbranche.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.