fbpx
Uncategorized

Duurzaam wellnesscomplex in bunker

Duurzaam wellnesscomplex in bunker

Fort Resort Beemster, UNESCO Werelderfgoed, is een wellnesscomplex in de Beemster polder die afgelopen zomer geopend is.

 

Met de opening van Fort Resort Beemster is heeft de voormalige vesting in de Stelling van Amsterdam een nieuwe bestemming. Aannemer Frank Bart kocht het complex, en realiseerde in samenwerking met ontwerper Osiris Hertman een weldadig design-wellnesscomplex met een groen randje en een hotel met twaalf kamers.

 

Reportage en interview

In vakblad Sanitair Design een grote vier pagina reportage over het ontwerp van het complex en een interview met ontwerper Osiris Hertman Hierin komen naast dit project, zijn visie op ontwerpen, het gebruik van materialen en werkwijze ter sprake.

 

Drinkwater

Het klassieke fort is waar mogelijk intact gebleven, en van binnen omgetoverd tot een wellnesscomplex met veel sfeer en karakter. Fort Resort Beemster is volgens de makers één van de groenste wellnesscomplexen van Nederland. Zo beschikt het fort al van vroeger uit over een eigen drinkwatervoorziening. Voor spoeling van toiletten en douchewater hergebruikt het complex eigen gefilterd water en regenwater dat wordt gefilterd door een laag duinzand van een meter op het dak. Ook heeft het complex wtw-systemen op de warmwaterleidingen zitten. Water en de 28 kilometer aan vloerverwarming worden verwarmd met collectoren. Vanwege de constante grote vraag naar energie is gekozen voor gasabsorptiewarmtepompen. De verlichting in het hele fort is in led-uitgevoerd. Bart nam het bouwkundige werk voor zijn rekening. Installatiebedrijf Dekker uit Middenbeemster verzorgde het installatiewerk.

 

Voor slechts 25 euro heeft u een jaarabonnement op Sanitair Design, hét vakblad over badkamerontwerp en sanitair. Klik hier voor de aanbieding.

FortBeemster0612-007FortBeemster0612-031FortBeemster0612-054FortBeemster0612-012FortBeemster0612-046FortBeemster0612-043

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.