fbpx
Uncategorized

Energie(k)loket voorbeeld voor Nederland

Energie(k)loket voorbeeld voor Nederland

De samenwerking tussen gemeente, installateurs, aannemers en banken in Tytsjerksteradiel werpt zijn vruchten af.

 

 

Het initiatief, Energie(k)loket is door Bespaarlokaal benoemd als voorbeeldproject voor energiebesparing op lokaal niveau, en publiek private samenwerking. In het novembernummer van Installatie en Sanitair een grote reportage over het project, waarbij twaalf bedrijven, twee banken en een gemeente het doel -op jaarbasis 200 particuliere woningen verduurzamen- in het eerste jaar ruim haalde. De betrokken installateurs hebben inmiddels tientallen orders te danken aan het gemeentelijke intiatief, en het Energie(k)Loket in Gytsjerk.

 

Oude woning

Het fysieke loket bestaat uit een verduurzaamde jaren 60 woning, die door de betrokken bedrijven is verduurzaamd met dubbel glas, geïsoleerde cv-leidingen, mechanische ventilatie, pv-panelen en een modulerende hr-ketel met zonneboiler. De levende showroom wordt onder meer bemand door de bedrijven zelf.

 

In Installatie en Sanitair nr 9 een grote reportage over het initiatief, en interviews met de betrokken installatiebedrijven Hoekstra Sûwald en DRS Installatietechniek. Klik hier voor een gratis proefnummer.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.