fbpx
Uncategorized
Gouden' jubileumeditie Installatie en Sanitair

Het vakblad Installatie en Sanitair viert zijn vijftigste verjaardag met een gouden jubileumnummer. Deze valt deze week op de mat.

 

 

Installatie, toen nog zonder de toevoeging Sanitair, zag in 1962 het levenslicht, in een tijd dat de gasvondst in Slochteren de toekomst van de W-installatiebranche voor een groot deel bepaalde. Hoofdredacteur Eddy Buiting, die hier blogt over de totstandkoming van de bijzondere uitgave, presenteerde het nummer gisteren en vandaag aan trouwe relaties, medewerkers en collega’s van uitgever Eisma Bouwmedia in Doetinchem. “Deze uitgave, een bewaarnummer, is een ode aan het installatiebedrijf van weleer, van nu en van de toekomst”, zegt hij in het voorwoord. “Want elk bedrijf, groot of klein, innovatief of traditioneel, draagt een verhaal met zich mee.”

 

goud3.JPG

Bijzondere inhoud

De speciale uitgave van het oudste vakblad in de W-installatiebranche, bevat achter de opmerkelijke cover van bladgoud een overzicht van historische covers, advertenties en marktontwikkelingen vooral veel reportages van installatiebedrijven in Nederland. Eveneens jubilerende bedrijven zoals A.J. Loots uit Eindhoven, Wouda uit Dronten zijn geportretteerd, net als abonnees van het eerste uur, waaronder scholengemeenschap De Rede uit Terneuzen, en Schut Sanitair uit Naaldwijk, die een waar installatiemuseum boven het bedrijfspand heeft ondergebracht. Verder bevat de extra dikke jubileumeditie een nieuwswaardig interview met Uneto-VNI-voorzitter Marcel Engels, en een beschouwing van architectuurhistorica Natasja Hogen over geschiedenis en trends van badkamers.

De jubileumeditie wordt in een vergrootte oplage van 9200 exemplaren door Nederland verspreid. Hier kunnen gratis proefexemplaren, en proefabonnementen worden afgesloten.

 

Jubileumjaar

De aftrap voor het jubileumjaar werd op de VSK gegeven. Hier maakten bestaande en nieuwe abonnees van vakblad en nieuwsbrief van Installatie en Sanitair kans op mooie prijzen. Ook kunnen installatiebedrijven zich nog steeds opgeven om kans te maken op een taart op de werkplek. Op de site en in het vakblad verschijnen het hele jaar door nog verwijzingen naar het jubileum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.