fbpx
Nieuws

Groothandel sluit alle sanitairshowrooms

Groothandel sluit alle sanitairshowrooms

Groothandel Wasco gaat al haar toonzalen voor sanitair sluiten.

 

 

Het betreft de showrooms van het bedrijf in Rijssen, Zeist, Den Bosch en Rotterdam. De voorgenomen sluiting vindt plaats om bedrijfseconomische reden, zo laat de directie van Wasco weten in een verklaring. “De oplevering van nieuwbouwwoningen is op het laagste niveau ooit, en de verwachtingen zijn dat dit de komende jaren niet gaat verbeteren. Ook de renovatiemarkt blijft, ondanks de genomen overheidsmaatregelen, fors onder druk staan. De crisis slaat hard om zich heen met vele faillissementen tot gevolg, die ook Wasco raken”, zo meldt algemeen directeur Herald van den Belt in een toelichting. “Onze showroomorganisatie  heeft het meeste last van de economische crisis.” Wasco heeft niet bekend gemaakt hoeveel banen met de reorganisatie zijn gemoeid.

 

Investeren

jaws120621-003Ondanks deze maatregel, benadrukt Wasco dat het haar groeiambitie binnen de strategische productgroep sanitair wil blijven waarmaken. De afgelopen jaren investeerde Wasco juist in de sanitairshowrooms. Zo werd de showroom in Zeist vernieuwd, en opende de groothandel een compleet nieuwe showroom in Den Bosch, ter vervanging van de showroom in Tilburg. De groothandel wilde hiermee vooral installatiebedrijven zonder showroom in de regio bedienen, maar opende de deuren ook nadrukkelijk voor de consument, zonder direct aan particulieren te verkopen.

 

Personeel

Bij de groothandel, met 26 afhaalvestigingen en 4 sanitairshowrooms in Nederland, werkten het afgelopen jaar 375 medewerkers. Wasco heeft nog geen mededelingen gedaan over het aantal banen dat deze maatregel kost. Wel zijn de vakbonden geïnformeerd. Naast sanitair levert Wasco installatiematerialen en onderdelen voor onder meer cv, duurzame energiesystemen en gereedschap. Sinds 2002 maakt de groothandel, in 1970 in Twello opgericht, onderdeel uit van Wolseley, een internationale distributeur van van verwarming, sanitair, onderdelen en bouwmaterialen.

 

11 reacties op “Groothandel sluit alle sanitairshowrooms

 1. hjbarrink schreef:

  wie volgt,den haag waar blijft aktie.

 2. Henk schreef:

  Het wordt tijd dat de pensioenfondsen hun vele miljarden eens gaan steken in de eigen woningbouw of renovatie. En dat Den Haag er met de vingers van af blijft! BTW verlaging (trucje van Blok) levert ook al bijna niets op.

 3. Jeroen schreef:

  haha pensioenfondsen die nu ineens ook moeten investeren in nieuwbouw woningen. naar mijn mening de slechtste investering die je kunt doen in deze tijden (zie bouwfonds). De pensioengelden zijn voor onze oude dag voorziening, niet om een kwakkelende bouw erbovenop te trekken. Feit is dat de opzet niet showroomhoudende installateurs in stnad te houden niet van deze tijd is. laten we eerlijk zijn er vallen overal ontslagen, juist bij bedrijven die lokaal denken en lokaal handelen. Zie bijvoorbeeld de huidige reorganisatie van Wasco en recentelijk nog Itho Daalderop.

  Juist de ‘grote’ europesche merken houden wel stand. Het kikkerlandje nederland is echt te klein om behoorlijke rol van betekennis te spelen, zeker in een installatie wereld die zelf met de handrem op onderneemt.

  De overheid is echt niet verantwoordelijk voor de ondernemingen die wanbeleid hebben gevoerd. Al is dit wanbeleid verbloemd geweest door de huizenbubble van de afgelopen jaren. Nu komt het juist aan op ondernemen en innovatief zijn (niet alleen op productnivo).

  Groeten Jeroen

 4. Flop schreef:

  De crisis slaat hard om zich heen maar laat de overheid zich AUB vooral NIET bemoeien met de markt. Dat er nu veel omvallen is hard en spijtig maar het maakt schoon schip. Je kunt een markt niet kunstmatig overeind houden. Zie de volledige oost-blok als uitmuntend voorbeeld.

  Wel kan je als overheid je eigen bouwplannen uitvoeren en het liefst door bedrijven die met Nederlandse vakmensen werken. Helaas is dit een utopie door het aanbestedingsbeleid van de EU. Wat ook helpt: de regeldruk verminderen, langdurig ecologisch beleid voeren, lagere belastingen en het verplicht stellen van vakbekwaamheid.

  @Henk
  de pensioenpot is voor pensioenen. Laat de overheid daar vooral vanaf blijven want de rekening komt voor de generatie die nu 20-50 jaar zijn.

 5. Ruud schreef:

  Helemaal eens met wat Jeroen daar zegt.
  Ook ik zit helaas bij de grote ontslag ronde bij Itho Daalderop. Ik ken de organisatie Wasco ook goed. En helaas de markt ook. De markt krimpt met 20 – 30% jaar op jaar. Ingrepen als deze zij niet te vermijden en maar daarom niet minder pijnlijk.

 6. Ruud schreef:

  Helemaal eens met wat Jeroen daar zegt.
  Ook ik zit helaas bij de grote ontslag ronde bij Itho Daalderop. Ik ken de organisatie Wasco ook goed. En helaas de markt ook. De markt krimpt met 20 – 30% jaar op jaar. Ingrepen als deze zij niet te vermijden en maar daarom niet minder pijnlijk.

 7. irene schreef:

  Pijnlijk maaar wel open gecommuniceerd. Blijft wasco wel gewoon sanitair verkopen?

 8. Anne schreef:

  Als den haag nog troeven had, hadden we ze wel gehoord. Den haag heeft alles nu wel verkocht om de gaten te dichten. Nee, nu gaan we zien wie zich heeft voorbereidt voor de strijd,want na de vakantie vallen de echte klappen. de schouders eronder en sterkte allemaal. Gr. Anne

 9. Anne schreef:

  Den haag weet het echt niet meer,anders kwamen ze wel. En de leegverkoop van NL is een feit. Nee, de schouders eronder,want na de vakantie komen de echte klappen.

 10. gerit schreef:

  Ik heb geen medelijden,daar ik een goede klant naar een showroom stuur van wasco, en bij verandering in de offerte bestelling, betreft,er niet gereageerd wordt op emails van de klant, richting wasco showroom , waardoor klant afhaakt,en ik naar mijn korting kan fluiten,als je de verkeerde mensen op de verkeerde plek zetwordt het niets,investeren heeft dan geen zin, weggegooid geld,
  had ik dit van te voren geweten,( sluiting wasco showrooms ) had ik de klant maar een concurent showroom gestuurt, ik noem maar geen namem.

 11. Mike schreef:

  Wasco is een typisch voorbeeld van een dom en arrogant Nederlands bedrijf.

  Niet klantgericht, niet willen leveren aan particulieren en niet leren van fouten, enz, enz.

  Opheffen dit bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.