fbpx
Uncategorized

Imagocampagne voor balansventilatie

Imagocampagne voor balansventilatie

Fabrikanten starten deze maand een campagne om het imago van balansventilatie op te krikken.

 

 

Met een nieuwe website, een radiocommercial en display advertising willen de fabrikanten consumenten informeren over de betrouwbaarheid en voordelen van balansventilatie. “Er bestaat nog onvoldoende kennis over de noodzaak van een goed, gezond en duurzaam binnenklimaat”, aldus de zes fabrikanten in een gezamenlijk persbericht.

 

Nieuws

Balansventilatie is de laatste jaren, door onder meer gezondheidsklachten in de Amersfoortse nieuwbouwwijk Vathorst, veel negatief in het nieuws geweest. Niettemin geniet het systeem grote populariteit bij duurzame, goed geisoleerde woningen. De nieuwe website richt zich vooral op consumenten die tips en ervaringen willen uitwisselen, en informatie willen hebben over de techniek en regelgeving rond balansventilatie.

De fabrikanten die bij de campagne betrokken zijn, zijn Bergschenhoek Luchtcomfort, Brink Climate Systems, Climarad, Itho Daalderop, Orcon, Zehnder – J.E. StorkAir.

2 reacties op “Imagocampagne voor balansventilatie

 1. Franklin Bieri schreef:

  Balans ventilatie is een goed concept. Ik woon zelf al bijna 30 jaar in een woning met balans ventilatie. Helaas voor de bouwer en installateur heb ik zelf de installatie moeten re-engineeren, het kanalen systeem moeten aanpassen en een andere keuze moeten maken voor de ventilatie unit met terugwinning.

  Zolang de directie van de installatie- en bouwbedrijven niet zo eigenwijs en eigengereid zijn om alleen op kosten hun onderneming te sturen en niet op kwaliteit, goed geschoold en gedisciplineerd personeel zorgen. Dan vraagt men om moeilijkheden. Zolang kwaliteit niet het product is wat zij achterlaten dan is het eigen schuld dikke bult dat ze uiteindelijk het loodje leggen. Helaas is het personeel de dupe.

  Voor het personeel van zulke firma’s heb ik maar een(1)advies probeer de directie te overtuigen dat kwaliteit gratis is en dat het loont om kwaliteit te leveren, willen ze niet luisteren. Zoek dan een andere werkgever die wel zijn onderneming op alle facetten van het ondernemen stuurt.
  Het kapitaal van een onderneming bent u.
  Nl. goed gekwalificeerd en gedisciplineerd personeel. Die zijn nooit lang werkeloos.

 2. i.rees schreef:

  Mogen we de heer Zijdeveld persoonlijk aansprakelijk stellen voor het opnieuw promoten van dit niet-uitontwikkelde systeem?
  Onderhand moet hij toch wel begrepen hebben dat balansventilatie met wtw een X-factor heeft; nog steeds is onbekend waarom gebruikers er gezondheidsklachten door kunnen krijgen.
  De rijksoverheid beloofde epidemiologisch onderzoek, maar heeft hier bij monde van Atsma onlangs vanaf gezien vanwege de langdurigheid, de kosten en de ongewisse resultaten. Intussen blijft balansventilatie op de markt totdat nogmaals blijkt dat het niet aan de 100% kwaliteitsnorm kan voldoen.
  In januari 2013 zal de eerste bewonersgroep via de rechter gaan zorgen voor jurisprudentie. Vervolgens kunen 450.000 bewoners met balansventilatie naar de rechter om eenvoudiger een ander systeem te eisen en een schadeclaim in te dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.