fbpx
Uncategorized
Installatiebedrijf voor tweede keer failliet

Voor de tweede keer in twee jaar tijd is Kemkens Installatietechniek failliet gegaan. Het bedrijf uit Lichtenvoorde heeft ruim 80 mensen in dienst.

De rechtbank in Zutphen heeft het 73 jaar oude bedrijf, met vestigingen in Zieuwent en Lichtenvoorde, afgelopen vrijdag 29 juni failliet verklaard. Volgens dagblad De Gelderlander heeft het bedrijf zelf het faillissement aangevraagd, omdat het niet maar aan de verplichtingen jegens het eigen personeel kon voldoen.

Tweede keer

Kemkens Installatietechniek – niet te verwarren met de grote installateur Kemkens uit Oss en Helmond– ging in 2010 ook al onderuit. Het voormalige familiebedrijf uit het Achterhoekse Zieuwent, opgericht in 1939, zette op het toppunt zo’n 30 miljoen euro om met 140 mensen. Het bedrijf stond toentertijd vooral in de markt bekend omdat het scherp inschreef op utiliteitsprojecten. Na het eerste faillissement wilde de nieuwe directie het bedrijf doorstarten en omvormen tot een dienstverlenend bedrijf, dat vooral in bouwteam fungeren moest. Hiervoor betrok het bedrijf een nieuw energiezuinig pand in Lichtenvoorde. Over de route naar deze strategiewijziging stond in oktober 2010 een grote reportage in vakblad Installatie en Sanitair. Lees dit artikel hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.