fbpx
Nieuws

Radiatoren ontvangen designprijzen

Radiatoren ontvangen designprijzen

De nog in Nederland te introduceren radiatoren Scape DBE en Jaga Freedom van de Belgische fabrikant Jaga hebben een Red Dot Award gekregen.

 

 

Red Dot is een gerenommeerde internationale onderscheiding voor producten en productontwerp. De jury prees het ontwerp van de radiatoren die hedendaags design combineren met technologie. Beide prijswinnaars zijn geschikt voor lage temperatuurverwarming en worden in Nederland op de VSK in 2014 geintroduceerd.

 

De Scape DBE radiator heeft een modulair systeem dat uit verschillende voor- en achterzijden bestaat. Die kunnen op een gevarieerde manier aan elkaar geschakeld worden tot een eigen patroon. Door de onzichtbare scheiding tussen de profielen lijkt Scape uit één stuk opgebouwd, in plaats van uit losse profielen. Toch wordt maar één aluminium extrusieprofiel gebruikt. Scape is voorzien van Jaga DBE (Dynamic Boost Effect), een voor Low-H2O radiatoren ontwikkeld systeem dat het vermogen vergroot.

 

Gerecycled

Jaga Freedom radiatorDe modulaire behuizing van Jaga Freedom is gebaseerd op een licht golvend, dubbelwandig profiel uit gerecycled aluminium. Hij heeft een strak aluminium rooster met zwarte rubberen inlegstrip. De Freedom is geschikt voor verwarming, koeling en verluchting en maakt daarvoor gebruik van een systeem met energiezuinige, stille ventilatoren.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.