fbpx
Uncategorized

Ventilatiesysteem genomineerd

Ventilatiesysteem genomineerd

Duco Ventilation & Sun Control, producent van ventilatie- en zonweringsystemen, is met het DucoTronic System genomineerd voor de Smart Homes Award. Deze prijs beloont het beste gerealiseerde domoticaproject en wordt op woensdag 23 november op de beurs Domotica & Slim Wonen uitgereikt.

 

 

Duco is, samen met drie andere projecten, een van de kanshebbers voor de Smart Homes Award. Het bedrijf diende een dossier in rond de testwoning waar het DucoTronic System geïnstalleerd werd. Dit Vraaggestuurd Natuurlijk Ventilatiesysteem (VNV) ventileert volgens de principes van systeem C. Natuurlijke toevoer van verse lucht, rechtstreeks via de zelfregelende en elektronisch aangestuurde toevoerroosters in de gevel, gecombineerd met mechanische afvoer van vervuilde/vochtige lucht via de DucoBox.
De vraag naar ventilatie wordt bepaald op basis van de luchtkwaliteit (CO2) in alle leefruimtes en het vochtgehalte (RH) in de vochtige ruimtes. De sensoren communiceren draadloos via het Z-wave protocol met de elektronisch gestuurde roosters en de DucoBox . Deze elektronische sturing zorgt ervoor dat er enkel geventileerd wordt daar een wanneer dat nodig is en wordt het energieverlies beperkt. Bovendien houdt het DucoTronic System rekening met de temperatuur en past het zich aan de weersomstandigheden aan.

 

Erkenning

De stichting Smart Homes, het nationaal kenniscentrum voor domotica & slim wonen, wil met hun Award meer erkenning voor intelligente, efficiënte en vooruitstrevende (gerealiseerde) domoticaprojecten. Net dat toonde Duco aan met de testwoning voor het DucoTronic Systeem. Gebruiksgemak staat bij dit systeem centraal. In haar voortdurende drang naar innovatie gaat de aandacht van Duco steeds naar het creëren van een comfortabel binnenklimaat. Het DucoTronic System is een slimme en begrijpelijke oplossing die de persoonlijke woon- en leefomgeving verbetert. Aangezien dit systeem volledig vraaggestuurd werkt, hoeft de bewoner helemaal niets te doen, maar is hij wel verzekerd van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Bovendien blijft de bewoner altijd baas en kan hij, wanneer hij dat wil, zelf de vraag naar ventilatie sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.