fbpx
Uncategorized

Verduurzaming bedrijfsgebouw Duco

Verduurzaming bedrijfsgebouw Duco

Het bedrijfsgebouw van Duco Ventilation & Sun Control langs de Handelsstraat in het Belgische Veurne heeft een metamorfose ondergaan naar een energiearm bedrijfsgebouw. De gevel en dak werden aangepakt.

 

Zowel de gevel als het dak  ondergingen een gedaanteverandering. De gevel werd overal voorzien van zwarte aluminium panelen met extra isolatiewaarde. Gevel naDaarnaast werd er ook architecturale zonwering voorzien, die door Duco zelf geproduceerd wordt. “De grote lamellen van de DucoSun Cubic 400 (400 mm) werden verticaal over de hele lengte van de gevel geplaatst. Ze zorgen niet enkel voor een rechtlijnig design, maar houden de zonnehitte buiten mét behoud van het panoramisch uitzicht. De combinatie van architecturale zonwering met natuurlijke ventilatie en intensieve ventilatie (‘nightcooling’) zorgen steeds voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Het gebruik van een energieverslindende airconditioning wordt op die manier vermeden”, aldus marketingmanager Lieven Pieters.

Zonnepanelen

Ook het dak werd volledig vernieuwd en extra geïsoleerd. Op het dak werden bovendien 1835 zonnepanelen geplaatst, die het hele gebouw energieneutraal maken op het vlak van elektriciteitsbehoefte. In totaal beschikt Duco nu over 2.600 zonnepanelen, goed voor de productie van zo’n 550.000 kWh groene stroom of zowat het jaarverbruik van 160 gezinnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.