fbpx
Nieuws

Uneto-VNI wordt Techniek Nederland

De naam Uneto-VNI gaat verdwijnen. De branchevereniging krijgt een nieuwe naam: Techniek Nederland.

Het bestuur van de installateursvereniging heeft dit in een speciale vergadering besloten. Techniek Nederland is vanaf 15 januari niet alleen de naam van de nieuwe vereniging, maar ook een merknaam die installatiebedrijven gaan gebruiken richting consumenten en zakelijke opdrachtgevers. De naam moet het grote publiek beter aanspreken, waardoor lidbedrijven de branchevereniging beter kunnen gebruiken om kwaliteit te onderstrepen. Voorzitter Doekle Terpstra: “Voor technische uitdagingen moet je bij onze leden zijn. Dat onderstrepen we met deze nieuwe naam. Tegelijkertijd leggen we nóg meer nadruk op de kwaliteit van het geleverde werk. Daarmee onderscheiden de leden van Techniek Nederland zich van de rest van de markt.”

Meer herkenbaar

Volgens de voorzitter is de naam Techniek Nederland glashelder en meer herkenbaar dan Uneto-VNI, de fusienaam die stamt uit 2002. “Ons profiel wordt duidelijker, zowel naar politiek en overheid als naar de organisaties waarmee we samenwerken. Techniek Nederland is vanaf januari 2019 hét aanspreekpunt voor de techniek. Zo krijgen we meer voor elkaar in het belang van onze leden.” De komende maanden voert Uneto-VNI nog de huidige naam, met Techniek Nederland als toevoeging. In januari 2019 wordt de naam Techniek Nederland en presenteert de vereniging een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

Fusie VNI en Uneto

Uneto-VNI, branchevereniging voor installatiebedrijven en de technische detailhandel, ontstond in 2002 na een fusie tussen Uneto en VNI. Uneto (Unie van Elektrotechnische Ondernemers) vertegenwoordigde de elektrotechnische ondernemers en de detailhandel, terwijl de VNI (Vereniging Nederlandse Installatiebedrijven) de werktuigbouwkundig installateur vertegenwoordigde. Bij de vereniging zijn ongeveer 5000 bedrijven aangesloten, die werk geven aan 120.000 mensen en een omzet van 13 miljard euro vertegenwoordigen. De vereniging behartigt de belangen voor de installatiebranche in Den Haag, en biedt leden (technische) kennis, en dienstverlening. Naast installateurs zijn bij Uneto-VNI 1.350 bedrijven aangesloten die tot de elektronische detailhandel behoren: winkelbedrijven die witgoed, bruingoed, verlichting, computers, hifi- en telecommunicatieapparatuur verkopen en repareren. Zij zijn goed voor een omzet van circa 3,5 miljard euro.

10 reacties op “Uneto-VNI wordt Techniek Nederland

 1. Rene schreef:

  Het is alleen zo jammer dat het aansluitende bedrijf een hoog lidmaatschap moet betalen en de consument er niets van merk of het nu een Uneto -VNI bedrijf is of niet wat ze maken de grootste fouten die mogelijk zijn.
  Vervolgens loopt Uneto-VNI zelf compleet achter de ontwikkelingen aan.
  Het lijkt er zeer sterk op dat het een commerciël gestuurde organisatie is en totaal niet klant en praktijk gericht
  Over het algemeen Kun je beter een innovatieve plaatselijke installateur hebben dan een grote Uneto-VNI installateur de plaatselijke heeft er vaak meer belang bij dat het kwaliteit is en de inzet is over het algemeen ook veel hoger.

 2. Ron de laar schreef:

  zegt genoeg over de merkwaarde die de vni nu (niet) heeft
  kunnen we na de erkenningsstickers nog een sticker van de bus peuteren

 3. Peter schreef:

  Peter
  Wij zijn al ruim 30 jaar lid van VNI, en later Uneto VNI.
  Ik kan de toegevoegde waarde niet aangeven.
  behalve dat je hier en daar een voorbeeld contactje kunt downloaden.
  Elke sticker (of wat dan ook) moet betaald worden.
  Als je echt, juridische of fiscale vragen hebt, die er toe doen, krijg je geen toepasbaar advies, want ze weten het ook niet.
  En iedereen die contributie wil betalen mag lid worden, ook al heeft die geen enkele erkenning, vakdiploma, of aantoonbare ervaring.
  Eigenlijk een wassen neus dus.
  Mooie gelegenheid om het lidmaatschap op te zeggen nu.

 4. jos schreef:

  Als Sterkin.KvINL,UNETO VNI ,Kenteq en nog meer organisaties ,op deze weg doorgaan de komende jaren , zullen deze organisaties zichzelf gaan opheffen .Steeds meer installateurs met nog behaalde certificeringen in verleden gaan stoppen .Wat blijft erover aan gecertificeerde installateurs ?? .Weinig .Klusbedrijven die zichzelf installatiebedrijf noemen zonder certificeringen ,die zijn er straks genoeg .Je ziet de afgelopen jaren de inschrijf/certificeringskosten voor bewijs van inschrijving steeds hoger worden .Immers met steeds minder gecertificeerde installateurs moeten alle personeelskosten van deze organisaties worden opgehoest d.m.v de inschrijfkosten .Deze organisaties hebben de laatste decennia te weinig ontwikkeld .Men moet cursussen -bijscholing met subsidie van de overheid ontwikkelen , waardoor in de toekomst gecertificeerde installateurs dan weer toenemen .Voorlichtingsavonden tegen hoge vergoedingen daar trek je geen monteurs-installateurs mee .Immers afgelopen jaren zijn veel (gecertificeerde installatiebedrijven ) in de crisis door een diep dal gegaan , steun van bovengenoemde organisaties was er nauwelijks tegen o.a. de goedkope oostblokkers alleen de inschrijfkosten gingen steeds meer omhoog .Naar mijn mening moeten bovengenoemde organisaties de koppen bij elkaar steken ,goede korte bijscholing/opleidingen /cursussen tegen geringe kosten ontwikkelen voor de vele ontstane hardwerkende zzp,ers /klusinstallatiebedrijven zonder certificering sinds 1997 waardoor certificering mogelijk wordt voor o.a. energietransitie. Tevens is bijscholing voor de gecertificeerde installateurs die nog doorwerken noodzakelijk . Op deze manier krijgt het vertrouwen in deze bovengenoemde organisaties een boost , want de gecertificeerde installateurs die ik spreek , vragen zich op dit moment af of het kostentechnisch nog nut heeft , gecertificeerd te blijven .

 5. Lucienne schreef:

  Werd behoorlijke reclame net gemaakt op Radar door een van de kopstukken van Techniek Nederland… alsof elk bedrijf wat niet bij hen is aangesloten malafide is… jammer jammer…

 6. Erwin schreef:

  Ook gekeken bij Radar en geïnteresseerd geraakt.

  De traagheid en sneuheid van de website zegt al genoeg………..
  Ben klaar met Techniek Nederland

 7. Wim schreef:

  Geachte heer Terpstra.
  Als gepensioneerd bouwkundig ing had ik wel van Uneto-VNI gehoord. Nog niet van ‘Techniek Nederland’!
  Na u gezien en gehoord te hebben op TV ben ik op internet gaan zoeken….
  Echter : uw site werkt niet (goed).
  Na veel moeite lukte het door de ‘oude’ naam te Googelen iets op het scherm te krijgen.
  Heb geprobeerd een mij bekende installateur via de zoekfunctie te controleren op zijn lidmaadschap. Lukte van geen kant.
  Ook kon ik geen ledenlijst o.i.d. ontdekken!

  Als u zich ook tot particulieren wil richten lijkt het mij zeer noodzakelijk eens goed naar de communicatiemiddelen te kijken.

  Houd het eenvoudig, praktisch en betaalbaar voor leden. Maak er geen ambtenarij van.

 8. Walter Jurg schreef:

  Allemaal leuk die eisen en opleidingen. Relevant is ook de prijs.

  Ik snap niet waarom het aanbrengen van een Dalderop close in boiler van 10 liter EUR 1.600,00 moet kosten.
  De boiler met materiaal bedraagt circa EUR 250,00. Resteert EUR 1.350,00 aan arbeidsloon. De totale duur van het werk is circa 5 uur. Het uurtarief voor de monteur is dus EUR 270,00. Dit klinkt naar vage oplichting.

 9. Bossink J.A. schreef:

  beste heer Terpstra
  Ik merk het al. De KNSB een en al wantrouwen en hier begint het al voor de
  juiste communicatie in orde is.
  Wat Walter Jurg schreef is waar en hoe oud zijn de leveringscondities wel
  niet. De ALIB en de AVIC voor consumenten. Bovendien was dat Boilermakers
  wer heel duur betaald.
  Gaat dit niet opnieuw boven uw pet.
  Met de schaatsen onder red u het niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.