fbpx
Nieuws

Unica krijgt megaorder Defensie

Technisch dienstverlener Unica gaat de komende 8 jaar de installatietechniek van meer dan 1250 gebouwen van Defensie inspecteren, keuren en onderhouden. De opdracht, jaarlijks goed voor tientallen miljoenen, is de grootste opdracht in de geschiedenis van Unica Building Services.

Kazernes

De opdracht bestaat ook uit het invullen van de circulaire en duurzaamheidsambitie van de betreffende defensiegebouwen die het Rijksvastgoedbedrijf beheert.  Het gaat hier om grote verscheidenheid aan gebouwen: kazernes, legerplaatsen, kantoren, werkplaatsen, magazijnen, keukens, kantines, medische centra, wacht- en lesgebouwen, garages, sportzalen, brandweerkazernes, hangaars en bunkers. Het betreft 400 gebouwen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel en 870 gebouwen in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.

Circulaire doelstelling

De werkzaamheden betreffen het inspecteren, keuren en onderhouden van de klimaatinstallaties, warmteopwekking, bodemenergiesystemen en regel- en terreininstallaties. Daarnaast zal Unica het Rijksvastgoedbedrijf ondersteunen in haar circulariteitsdoelstelling om in 2030 50% minder grondstoffen te gebruiken en in 2050 volledig circulair te handelen. Ook is de gewenste groeiende energiezuinigheid van de installaties een belangrijk aandachtspunt, waarvoor verschillende verduurzamingsprojecten worden ingezet.

Integraal

Unica werkt al langer voor de overheid en het Rijksvastgoedbedrijf. Voorheen werden de verschillende opdrachten apart gegund. Deze grote opdracht stelt Unica in staat om de beheer- en onderhoudswerkzaamheden die het nu vaak als losse opdrachten bij Defensiegebouwen verzorgt, voort te zetten volgens een integrale onderhoudsmethode. “Dit geeft ons de gelegenheid om alle installaties nog meer in samenhang te onderhouden en beheren”, verduidelijkt Ronald Toonen, vestigingsdirecteur van Unica Oosterhout en tevens directievoerder over de aanbesteding en uitvoering van de opdracht. “

1 reactie op “Unica krijgt megaorder Defensie

  1. Gjalt Teeninga schreef:

    Gefeliciteerd met deze mooie contract.
    Eventueel kan u mij inhuren voor het inregelen of nulmetingen.
    Lucht en waterzijdig.
    Diverse project voor Rijksvastgoed uitgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.