fbpx
Nieuws

Universeel element voor douche-wc’s

Het achteraf installeren van een douche-wc is altijd een kostbare zaak. Dat geldt zeker bij voorwandinstallaties die niet standaard op alle benodigde aansluitingen zijn voorbereid.

Kopers van zo’n wellness-toilet kunnen nog wel eens onaangenaam verrast worden door de meerwerkkosten, want de aansluitingen zijn per model en fabrikant verschillend.

Om dit probleem te tackelen heeft Viega heeft een universeel douche-wc-element ontwikkeld, waarop alle verschillende douche-wc’s en douche-wc-opzetstukken kunnen worden aangesloten. Het element werd op de afgelopen ISH in Frankfurt voor het eerst getoond, maar is nu ook leverbaar in Nederland.

Viega_Eco-Plus_douche_wc_element_1Glasplaat

De aansluitingen worden aan het oog onttrokken door een afneembare glasplaat die in vijf uitvoeringen wordt geleverd. Op die manier kunnen ook achteraf een douche-wc of een vergelijkbaar opzetstuk worden geïnstalleerd. Het element is een antwoord op het grote aanbod aan douche-wc’s waarmee de markt de afgelopen jaren is overspoeld. Elk type heeft echter verschillende aansluitwijzes. Onafhankelijk van wc-fabrikant en -type kan de installateur nu de volledige constructie met tegels in de badkamer aanbrengen. Pas wanneer de klant voor een wc, douche-wc of wc-opzetstuk heeft gekozen, wordt het element voorbereid op de desbetreffende aansluitsituatie. De consument kan daarmee niet alleen uitgebreider de tijd nemen voor het maken van een keuze, maar er wordt ook meer zekerheid geboden voor de toekomst. 

 

Viega_Viega_Eco_Plus_douche_wc_element_3Stroom en water

Af-fabriek is het nieuwe element voorzien van stroom- en wateraansluiting. De aansluitingen zijn weggewerkt achter een glasplaat, die in vier varianten voor gangbare douche-wc’s en douche-wc-opzetstukken leverbaar is. Om achteraf installatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren, kan de glasplaat eenvoudig worden verwijderd. De wc zelf kan op vijf verschillende hoogten tussen 310 en 390 mm worden bevestigd.

Het Eco Plus programma van de Duitse fabrikant bevat een breed gamma aan inbouwelementen. Eerder verschenen ook al de innovatieve in hoogte verstelbare wc, dat in 2014 een VSK Award won, en een variant voor de wastafel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.