fbpx
Nieuws

Vacuümpomp voor airco’s en warmtepomp

Makita komt met een nieuwe vacuümpomp voor airco’s en warmtepompen. De 18 V accu DVP181ZK gaat efficiënt en snel naar een hoog vacuümniveau van 3 Pa. Het is geschikt voor het verwijderen van niet-condenseerbare gassen in grote, krachtige airco’s en warmtepompen.

Een vacuümpomp haalt lucht en vocht uit de koelinstallatie, zoals niet condenseerbare gassen. Dit is belangrijk voor een goede werking en koelresultaat en een lange probleemloze levensduur. Na het vacumeren kan de installatie (opnieuw) worden gevuld.

De nieuwe DVP181ZK vacuümpomp werkt op accu. Hij werkt efficiënter en sneller (113 l/min) naar een hoger vacuümniveau (3 Pa) dan zijn kleinere broer DVP180. Door twee parallelgeschakelde 18 V accu’s is de pomp geschikt voor continu gebruik. Zodra één accu zijn limiet heeft bereikt, schakelt de tweede automatisch in. Handig voor wie werkt aan meerdere koelinstallaties op één dag. Op twee volle 6,0 Ah accu’s kun je 60 minuten werken en de Led-lamp geeft aan welke accu gebruikt wordt. Door het geïntegreerde terugslagventiel kunnen de gevacumeerde stoffen niet weer terug in het systeem terechtkomen. De 18 V accu vacuümpomp DVP181ZK is verkrijgbaar met diverse accu’s en laders.

3 reacties op “Vacuümpomp voor airco’s en warmtepomp

 1. Dennie schreef:

  Op 2 volle accu’s kun je 60min vacumeren, soms is dat niet genoeg.
  En lijkt mijn een vacuumpomp op accu niet praktisch.
  De mijne gewoon opstroom van mastercool 170l/min toppertje

  • Marco van Luit schreef:

   Voor splitjes voldoende, grotere systemen lijkt me een vacuümpomp op 230V toch handiger. Vooral als je de pomp een nachtje door laat draaien.

  • Geim schreef:

   Hij gebruikt maar 1 accu tegelijkertijd. Als er eentje leeg is, kun je die dus vervangen voor een volle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.