fbpx
Nieuws

Vaillant meldt zich in ketel top 3

Een nieuwe update van de doorlopende cv-keteltest van de Consumentenbond: Vaillant mag sinds deze maand ook het predicaat Beste uit de test voeren. Het CW5-toestel ecoTEC Exclusive, scoort in de test net zo goed als de CW 4 en 5 versie van de Intergas Xtreme.

Vaillant passeert daarmee de Remeha Calenta en Tzerra op de ranglijst van de Consumentenbond. Het zijn details die de doorslag geven: de verschillen in de top van de cv-keteltest zijn erg klein. De complete top 10 verschilt in totaal maar 3 tiende punt van elkaar. De Xtreme van Intergas voert al 5 jaar deze lijst aan. Ondanks de minieme verschillen maken particulieren vaak gebruik van de Consumentenbond-ranglijst bij de keuze voor hun ketel.

De Consumentenbond geeft ook geen koopadvies in de keteltest: dit komt vooral omdat de kwaliteit sterk afhankelijk is van de prestatie van de installateur, en die worden niet getest. De cv-ketel test gaat vooral over de laboratoriumprestaties.

Verbeterde versie

De vernieuwde ecoTEC Exclusive is vanaf afgelopen najaar op de markt. In het toestel zit de nieuwe IoniDetect-technologie: deze techniek meet de kwaliteit van de verbranding en past vervolgens automatisch de parameters aan om een optimale verbranding te garanderen. Dit leidt ook tot hoger modulatiebereik dan de voorganger. De ecoTEC exclusive heeft een modulatiebereik tot 1:12. Nieuw bij de ecoTEC exclusive is de nieuwe ‘hydraulisch balanceren assistent’. Deze helpt bij het stap voor stap hydraulisch inregelen van de verwarmingsinstallatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.