fbpx
Nieuws

Vakbeurs herbergt warmtepompcongres

Tijdens de vakbeurs Energie, die 9, 10 en 11 oktober gehouden wordt in de Brabanthallen in Den Bosch, wordt ook het Nederlands Warmtepompcongres gehouden. Op dit congres reikt brancheorganisatie Uneto-VNI ook voor de tweede keer haar prijzen uit voor de meest in het oog springende projecten uit de Nederlandse installatietechniek.

De voorinschrijving voor de beurs Energie is gestart. Op de beurs, populair bij voorschrijvers, adviseurs, corporaties en installateurs, wordt veel aandacht besteed aan alle facetten van de energietransitie: van beleid tot aan product. Bij voorregistratie kunnen professionals gratis naar de beurs.

De warmtepomp krijgt een steeds grotere rol in de gebouwde omgeving. De verkoop van grondgebonden en lucht/water-warmtepompen is het eerste kwartaal van 2018 zeker verdrievoudigd. Toch zijn er nog veel vraagtekens en onduidelijkheden in de markt. Het congres wordt op woensdagmiddag 10 oktober gehouden. Sprekers zijn onder meer Anke van Hal, hoogleraar Sustainable Building, Coos Schouten (Schouten Techniek), Robbert van Rijswijk (Merosch), Patrick Harting (Marsaki)m Rene van Gerwen (KNVvK), Charles Geelen (DHPA). Zij hebben het naast ontwerp, uitvoering en onderhoud van warmtepompsystemen, vooral ook over de praktijk. Hoe werken verschillende systemen in verschillende gebouwtoepassingen? Hoe wordt er omgegaan met het tapwatervraagstuk? Dagvoorzitter is Frank Agterberg, voorzitter van de Dutch Heatpump Association (DHPA). Het congres wordt georganiseerd door het Nederlands Platform Warmtepompen en het vakblad Warmtepompen. Aanmelden kan via deze link.

Uneto-VNI zet diezelfde dag een bijzonder project in de schijnwerpers. De Uneto VNI Innovatie Award wordt uitgereikt aan een project waarbij duurzaamheid, kwaliteit en samenwerking een belangrijke rol heeft gespeeld. Vorig jaar jaar won de Groningse Energy Academy deze prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.